handige keukengadgets

4 handige keukengadgets die het leven makkelijker maken

Een keuken ziet er bij voorkeur niet alleen fraai uit, maar moet uiteraard ook functioneel zijn. Handige keukenapparaten zijn daar een belangrijk onderdeel van. We zetten keukenapparaten op een rij die het leven makkelijker maken en je de nodige tijd besparen.

1. Multicooker

Heb je zo’n volle agenda dat je ’s avonds enkel zin hebt om op de bank te ploffen?  Voor wie vaak geen puf heeft om te koken, biedt een multicooker uitkomst. Je hoeft namelijk niet in de keuken te staan op het moment dat het eten wordt bereid. Als je de multicooker in de ochtend aanzet, wacht er bij thuiskomst een warme maaltijd op je. Het is daarnaast een ontzettend veelzijdig apparaat: je kunt ermee koken, bakken, stomen en nog veel meer. De meeste multicookers kunnen ook de slowcooker vervangen. Je kunt van alles met een multicooker maken: van tomatensoep tot taart en van rijst tot kip. Doordat het andere apparaten vervangt, bespaart het bovendien ruimte in je keuken. Perfect als je een kleine keuken hebt. Ook scheelt het afwassen, wat altijd een plus is.

Ben je op zoek naar een multicooker maar zie je door het enorme aanbod door de bomen het bos niet meer? Een site als Bestenu.nl zet de beste producten op een rijtje en kan je zo helpen met je keuze.

2. Slimme koelkast

Stel je voor: terwijl je in de supermarkt staat check je of je nog genoeg boter in huis hebt, zodat je het niet onverhoopt dubbel koopt. Vanaf kantoor zet je de temperatuur van je koelkast alvast lager zodat het bier goed koud is als je thuiskomt. Daar vertelt je koelkast je dat de yoghurt tegen de houdbaarheidsdatum aanzit, dus eet je deze snel op. Dat klinkt wellicht als verre toekomstmuziek, maar een slimme koelkast maakt dit nu al mogelijk. En dat is niet het enige wat een dergelijke koelkast kan. Zo blijft groente en fruit langer goed, bespaart de deur energie en hebben sommige slimme koelkasten een touchscreen, waardoor je tijdens het koken de nodige entertainment kunt opzetten. Toegegeven: er hangt nog wel een behoorlijk prijskaartje aan. Er verschijnen wel steeds meer exemplaren in de schappen die liever voor de portemonnee zijn – al zijn die niet helemaal hetzelfde qua functionaliteiten.

Slimme home gadgets wonnen de afgelopen tijd enorm aan populariteit. Veel gadgets kunnen een verrijking vormen op het gebied van gemak en kunnen je bovendien het nodige geld laten besparen. Naast een slimme koelkast zijn er nog veel meer smart home gadgets voor de keuken. Je kunt dus een compleet slimme keuken creëren. Zo zijn er slimme ovens en slimme koffiemachines. 

3. Nicer dicer

Als je een hekel hebt aan het snijden van bijvoorbeeld groenten en fruit, kan de nicer dicer je leven een stuk eenvoudiger maken. Met dit handige apparaat heb je je eten binnen een mum van tijd gesneden, geraspt of gehakt. Hoe het werkt? Je kiest de snijschijf die je nodig hebt. Vervolgens leg je de ingrediënten erop en druk je de deksel naar beneden. Extra voordeel is dat je vervolgens allemaal gelijke stukken hebt, wat vooral fijn is als je het eten leuk wilt presenteren. Het apparaat kan in de vaatwasser, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de schoonmaak. Ook fijn aan de nicer dicer is je er allesbehalve diep in de buidel voor hoeft te tasten, het is een heel betaalbaar apparaat. Tot slot neemt het ook niet gek veel ruimte in beslag.

4. Bluetooth thermometer

Een kookthermometer is sowieso een handige gadget in de keuken. Temperatuur is tenslotte een belangrijk detail bij het bereiden van een gerecht. Met een thermometer kun je dit exact meten. Een bluetooth temperatuur is nog net een tikje handiger. Hiermee lees je de temperatuur af van het eten dat je aan het bereiden bent, zonder dat je daar daadwerkelijk bij hoeft te zijn. Vervolgens wordt het doorgestuurd naar een app op je telefoon. Zodra het gerecht klaar is, ontvang je een melding. Dit is perfect voor als je een etentje hebt of ondertussen wat anders wilt doen. Je kunt de meeste bluetooth thermometers bij zowel de oven als een kookplaat en een barbecue gebruiken.

Foto door Rene Asmussen via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.