vloertegels tegeloutlet

4 aandachtspunten bij het aanschaffen van nieuwe vloertegels.

Tegels als vloerbedekking plaatsen is een geweldige aanzet om je ruimte tot een speciale plek om te toveren. Maar je moet goed letten op wat voor tegels je koopt. Er bestaan namelijk verschillende soorten tegels en met het oog op duurzaamheid zijn er 4-tal componenten waarop je zeker de nadruk moet leggen.

Een van deze vier componenten zijn onder andere de prijs, kwaliteit, materiaal en vorm van de tegel. Op basis van deze 4 punten kun je een goed beeld vormen van de stevigheid van de tegels. Hoe je naar deze 4 zaken moet kijken lees je verder in het artikel.

Prijs van je tegel

De prijs van je tegel is zoals eerder aangegeven een belangrijk segment. Goedkope tegels zijn niet zomaar goedkoop. Goedkope tegels kun je liever vermijden omdat ze in de meeste gevallen veel problemen geven op lang termijn. De gemiddelde prijs van tegels per m2 ligt tussen de € 15 en € 20.

Natuurlijk zijn er tegels die hoger dan het gemiddeld bedrag liggen, maar in die gevallen gaat het om tegels die uitzonderlijk mooie patronen bevatten. Zolang het maar niet om goedkope tegels gaat, is alles in orde. Zorg dus ervoor dat je de prijs van de tegels goed in de gaten houdt.

Kwaliteit van je tegels

De kwaliteit van de tegels moet je ook eveneens in de gaten houden. De lage kwaliteit tegels zullen op den duur merkbaar zijn. Denk hierbij aan een lage kwaliteit witte kleur tegel die op den duur bruin begint te worden. Aan de andere kant zijn tegels van A kwaliteit ook heel erg belangrijk.

Tijdens het aanleggen van tegels van mindere kwaliteit zal dit ook te merken zijn. Een effen geheel zal moeilijk voor elkaar gekregen worden door het ontwerp van de tegels. In de meeste gevallen correspondeert de prijs ook met de kwaliteit van de tegels.

Materiaal van de tegels

Materiaal van de tegels is ook een van de aspecten die je goed in de gaten moet houden. Hierbij is het van belang om te kijken als je tegels voor de vloer of tegels voor de wand wilt plaatsen. Tegels die voor de wand gebruikt wordt zijn doorgaans hard. Indien je meer informatie wenst van de tegels is het verstandig om dit te vragen bij handelszaak waar je je tegels koopt.

Vorm van de tegel

In een tegeloutlet kun je verschillende soorten vormen tegels tegenkomen. Het is belangrijk dat je goed oplet op de vorm van de tegels die je aanschaft. De vlakheid van de tegel moet niet ongelijkmatig zijn. Indien dat het geval is zal de oppervlakte dat ook zijn. De vorm van je tegels is dus zeker iets om goed naar te kijken. Als je al deze 4 aspecten goed hebt nagekeken, dan ben je zeker een vloerbedekking met een duurzaam karakter.

Foto door Curtis Adams via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *