kleurrijke badkamer

3 simpele ideeën voor een kleurrijke badkamer

Ben je uitgekeken op de neutrale tinten in je badkamer? Wil je een keer wat anders dan zwart en wit? Dan is een kleurrijke badkamer wellicht iets voor jou! Je ziet het namelijk steeds vaker: een badkamer met gekleurde tegeltjes, gekleurde badkamermeubelen en gekleurde accessoires. Mastello heeft een aantal te gekke ideeën voor je op een rij gezet die je gegarandeerd inspireren. 

Gekleurde tegels

Als je met kleuren wilt spelen in de badkamer, maar het toch rustig wilt houden, dan is blauw de ideale kleur. Pimp je badkamer met donkerblauwe of groen blauwe tegels in de douchecabine, laat dezelfde kleur tegels ergens anders in je badkamer terugkomen. Bijvoorbeeld in het strookje tussen je wasbak meubel en spiegel in! Op die manier fleur je je badkamer op en behoudt je het geheel. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een andere kleur. Zo gaan de kleuren donkerpaars, turquoise, lichtroze en donkergroen bijvoorbeeld ook heel goed in de badkamer. Je kan grote tegels gebruiken, maar mozaïek tegels worden in het algemeen ook veel gebruikt in badkamers. Je vindt tegels in diverse vormen, zo hoeven ze dus niet altijd vierkant te zijn! Wees creatief. 

Motieftegels

Wat het ook erg goed doet in je badkamer zijn tegels met motief. Denk hierbij aan de tegels die je tegenkomt in steden als Lissabon en Parijs. De tegels worden vaak gebruikt in tuinen, maar staan ook prachtig in badkamers. Zo kan je de tegels gebruiken voor de vloer, maar ook in de douchecabine bijvoorbeeld. Je kan er voor kiezen om je halve badkamer met de motieftegels te bedekken, maar wij raden je aan om zuinig te doen met de motieftegels. Wanneer je teveel motief gebruikt in een kleine ruimte, wordt het al snel te druk. De tegels met motief zijn echte eyecatchers, dus mogen zeker opvallen tussen de neutrale tegels! 

Kleurrijke details

Zoek je meer voor een budget oplossing? Of heb je simpelweg geen zin om je badkamer opnieuw te betegelen? Creëer dan meer kleur in je badkamer door bijvoorbeeld roze handdoeken, een blauwe tandenborstelhouder, een gele zeeppomp of een gekleurd douchegordijn. Door de gekleurde details gaat je badkamer weer helemaal stralen. Zorg ervoor dat je alle accessoires op kleur met elkaar afstemt. Hierdoor creëer je een geheel in de ruimte. Wanneer je veel verschillende kleuren met elkaar combineert, kan het rommelig worden in de badkamer. Dat is natuurlijk zonde want je badkamer is een plek waar je tot rust moet komen! Combineer je kleurrijke details met neutrale tinten zoals zwart en wit. Zo is de luxe zwarte fonteinkraan of de luxe douchekraan zwart van Mastello goed te combineren met bijvoorbeeld lichtroze details! 

Planten

Wil je meer kleur in je badkamer, maar ook een zuivere lucht? Houd je van groen? Zet dat één of meerdere planten neer in je badkamer. Je zult zien dat dit de sfeer van je badkamer een stuk tropischer maakt. Niet alle planten overleven het in de badkamer. Kies daarom voor een plant die hiervoor geschikt is. Geschikte planten zijn: de krulvaren, de kangoeroe varen en de aloë vera bijvoorbeeld. Wil je een plant met meerdere kleuren? Kies dan voor een orchidee! Deze koop je met onder andere een roze bloem. Zo fleur je je badkamer gemakkelijk op! 

Met deze 3 simpele ideeën lukt het zeker om je badkamer meer kleur te geven. Wees bewust van de ruimte in je badkamer en maak hier goed gebruik van. Kies je favoriete kleur waar je geen genoeg van kan krijgen. Combineer en vindt een balans tussen rust en kleurrijk. Zo moet het zeker goed komen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *