3 inspiratie en tips voor je badkamer vloertegels

Is het tijd voor een flinke renovatie van je badkamer? Dan pak je niet alleen het badkamermeubel, de douche en/of het bad aan, maar neem je natuurlijk direct ook de vloer mee. 

De laatste tijd zijn vloertegels in de badkamer weer helemaal trending. Maar als je tegels kopen gaat voor in je badkamer, waar moet je dan rekening mee houden? In dit artikel geven we je inspiratietips voor tegels kopen die passen bij jouw smaak en woonstijl! 

Denk goed na over de kleur van je badkamertegels

Ga je tegels kopen voor je nieuwe badkamer, dan is het in de eerste plaats slim om te letten op de kleur van je tegels. Houd je van een moderne badkamer, dan kun je natuurlijk kiezen voor stoere kleuren als zwart, wit, grijs, of juist voor opvallende primaire kleuren. 

In een wat gewaagder en eigentijdse badkamer komen ook felle primaire kleuren of opvallende kleurencombinaties fraai tot hun recht. Let er bij het kiezen van een goede kleur voor je tegels op dat licht en donkere tegels elk hun eigen effect hebben. 

Kies je voor lichtkleurige tegels, dan lijkt de badkamer daardoor visueel wat groter. Een minpunt van lichte tegels is echter dat je vuiltjes en viezigheid hierop behoorlijk goed kunt zien. 

Donkere tegels hebben weer als nadeel dat de badkamer hierdoor kleiner en benauwder lijkt, maar zien er aan de andere kant wel frisser uit, doordat je niet elk vuiltje op deze tegels kunt zien.

De grootte van de badkamertegels 

Naast de kleur is natuurlijk het formaat tegels dat wilt gebruiken een punt van aandacht. Kies je voor wat kleinere badkamertegels, houdt dan rekening met het feit dat dit extra zetwerk en meer voeg tijd kost dan als je grotere tegels gebruikt. Kleine tegels bieden de mogelijkheid om patronen, zoals mozaïeken, mee te maken. En is je voor mozaïektegels op netten, dan hoef je niet te slijpen.

Grotere tegels in de badkamer gebruiken heeft weer zijn eigen specifieke pluspunten. Grote tegels kun je natuurlijk sneller zetten dan kleine tegels, terwijl ook het voegen een stuk minder werk is. Grote tegels helpen om je badkamer een wat moderne look te geven, maar bij het zetten is wel lastig dat er meer gesneden en gepast moet worden.

De prijs van de tegels

Let ten slotte goed op de prijs van de tegels die je voor je badkamer wilt kopen. Het slimste is om aanbieders en sanitairspecialisten met elkaar te vergelijken op prijs, en natuurlijk ook kwaliteit, voordat je een keuze maakt. Kies in elk geval voor een ervaren en betrouwbare tegelspecialist!

Photo by R ARCHITECTURE on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *