zonnebloem

Zonnebloem ‘Sunsation’ bloeit door

Zonnetje voor huis, tuin en… Moederdag

Zonnebloem ‘Sunsation’ bloeit door

Sunsation bloeit van eind maart tot september en dat is uitzonderlijk lang voor een potzonnebloem. Tel daarbij op dat het een compacte, stevige plant is die helemaal happy is in pot, bak en mand en je kunt gerust stellen dat dit aanstormend talent ons terras, balkon, tuin en interieur zal veroveren. Het wordt gegarandeerd een zonnige, vrolijke zomer! De Sunsation is dus een ideale plant om moeders in het zonnetje te zetten bijvoorbeeld op Moederdag (8 mei)!

Zonnige zomer
In tegenstelling tot andere zonnebloemen bloeit Sunsation al vanaf de lente en heeft de plant meerdere knoppen. Raakt de ene bloem uitgebloeid, dan komt de volgende knop tot bloei. En omdat elke bloem zeker een paar weken straalt, geniet je een zomer lang van de vrolijke zonnetjes ongeacht het weer! De potzonnebloem is een compacte en decoratieve plant die lekker laag blijft en stevig op zijn benen staat (in weer en wind). Dat maakt Sunsation ideaal voor potten, bakken en manden op balkon en terras.

Zonnetje in huis
De potzonnebloem Sunsation is met zijn heldergele bloemen en zwarte hart ook het zonnetje in huis. De plant maakt er geen punt van als je hem binnen zet want ook daar zal hij even enthousiast en lang bloeien. Zet de plant op een voetstuk in de vorm van een mooi krukje of tafeltje of hang een vintage mand met daarin een paar planten aan de muur. Combineer de potzonnebloem met grassen, kruiden en bloeiende planten in een grote bak en je hebt een minituintje voor de tuintafel. Met drie of vijf zonnebloemen in een forse mand heb je een eyecatcher op het terras die de hele zomer straalt. Daar word je vrolijk van!

Topconditie
Sunsation vraagt weinig verzorging. Zet de plant op een zonnige plaats en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden (maar niet kletsnat). Voeg je eens in de twee weken wat plantenvoeding aan het water toe, dan is de plant is helemaal happy. Verwijder steeds bloemen die verwelken, want de volgende bloemknop staat al op het punt om te gaan stralen.

Tip voor Moederdag
Zet een Sunsation in bijpassende felgekleurde pot en schrijf er jouw boodschap op!

De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/sunsationsunflower.

Sunsation_17 WEB Sunsation_16 WEB zonnebloem Sunsation_14_WEB Sunsation_13_WEB Sunsation_12_WEB Sunsation_09_WEB Sunsation_07_WEB Sunsation_06_WEB Sunsation_05_WEB Sunsation_03_WEB Sunsation_02_WEB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *