Zaanse Sportbank: designmeubels uit oude sportvloer

Tweede leven voor befaamde Zaanse sporthal De Vang

Een vijftig jaar oude houten sportvloer uit Zaandam krijgt een tweede leven. Vanaf 29 september presenteert ondernemerscollectief De Zaanse Sportbank op de VT wonen & design beurs in de Amsterdam Rai een bijzondere serie meubels: design tafels, stoelen en kasten
gemaakt van de hardhouten vloer uit sporthal De Vang.

De Zaanse Sportbank is een initiatief van Steven de Cleen, in het dagelijks leven directeur/eigenaar van PROUDdesign, een Amsterdams packaging & designbureau dat verantwoordelijk is voor het uiterlijk van A-merken als Lassie, Brabantia, Quaker, Arla, Hooghoudt en Lovechock. De Cleen is in zijn vrije tijd een fanatiek basketballer bij de Zaanse Windmills en speelde zijn leven lang in sporthal De Vang. Toen hij vernam dat de 50 jaar oude sporthal gesloopt zou worden zag hij zijn kans schoon: samen met collega-ondernemers Iwan de Koker van Kreatief Pakhuis (meubelmaker), en Martijn Visser van Staalmaker (frames) ontwierp en fabriceerde hij in de afgelopen maanden een bijzondere serie designmeubels, gemaakt uit de vloer van de oude sporthal. Met de meubels, die zich kenmerken door de in primaire kleuren uitgevoerde belijning, hopen de Zaanse ondernemers, naast mooie meubels te maken, ook de 50 jaar oude sporthistorie van de befaamde sporthal te behouden.

De eerste meubels in de bijzondere serie worden vanaf 29 september op de VT wonen & design beurs in de Amsterdam Rai aan een groot publiek getoond. De Cleen is een trots man: “Natuurlijk waren de eerste ontwerpen van onze vormgever Gertjan Muishout al gaaf, maar als je zo’n meubelstuk dan in het echt ziet, dan doet dat wel wat met je. Het is een ambachtelijk product. Ieder afzonderlijk onderdeel van de meubels kent zijn eigen verhaal. Dat kan een fantastische sportieve actie van bijvoorbeeld een basketballer op precies dat stukje hout zijn, maar ook wat één van de makers van een meubelstuk er in de afgelopen weken aan heeft toegevoegd.”

De meubelstukken zijn ontworpen en gefabriceerd door ondernemerscollectief ‘de Zaanse Sportbank’, dat naast Steven de Cleen (design) bestaat uit de Zaanse ondernemers; Iwan de Koker/Kreatief Pakhuis (meubelmaker), en Martijn Visser/Staalmaker (frames) en Rogier Bentvelzen/Bentvelzen&Jacobs (demontage) De collectie van De Zaanse Sportbank bestaat uit drie groepen: ‘de selectie’ , ‘de
uitblinkers’ en ‘de uitdaging’ . Binnen de selectie vind je sporttafels, sportbanken en sportkrukjes in verschillende maten, passend voor elke ruimte. Binnen de uitblinkers vind je speciale objecten als de zwevende tafel en de doorloper tafel. De groep ‘de uitdaging’ is bedoeld voor professionele partijen als architecten en designers met speciale wensen.

designmeubelen

Over de Zaanse Sportbank:
● De Zaanse Sportbank is een collectief van Zaanse ondernemers die designmeubels ontwerpen en daarmee de sporthistorie van sporthal de Vang willen behouden.
● Ga voor meer informatie naar www.zaansesportbank.nl en/of de Facebook pagina
Klik hier voor een video over de ontstaansgeschiedenis van de Zaanse Sportbank

De Zaanse Sportbank Collectie bestaat uit:
De Selectie
sportbanken, sporttafels, sportkrukje, sportsalontafels en sportbijzettafeltjes met het kenmerkende mat-zwart poeder gecoate stalen frame in verschillende standaard maten die passen in elke ruimte.
De Uitblinkers
Unieke meubels die per stuk en op maat gemaakt worden. Zoals de ‘zwevende vloer’ en de ‘doorloper’, maar ook lockers, kapstokken en andere meubels.
De Uitdaging
Gereserveerd gedeelte van de vloer voor speciale projecten en objecten voor mensen of architecten met zeer specifieke wensen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *