Woonwinkelen tip

Nu het buiten weer iets druileriger wordt trekken we weer meer naar binnen. We verruilen de tuin voor onze woonkamer. Reden te meer dus om te zorgen dat deze gezellig is. Kaarsen, mooie verlichting, een lekker plaid op de bank. Allemaal items die zorgen voor een knus interieur. 

Woonwinkelen in het najaar

Mocht je deze warme winter items nog niet hebben, dan is dit ook dé periode om lekker te gaan shoppen. Dat we niet meer naar het strand kunnen of niet meer lekker op een terrasje kunnen zitten betekent nog niet dat we binnen moeten blijven. Deze dagen zijn juist heel erg geschikt om te gaan woonwinkelen. 

Twee steden uitlichten

In Nederland kennen we vele leuke steden waar je gezellig kan woonwinkelen. Ik vind Utrecht, Gouda en Den Bosch erg leuk. Maar voor nu wil ik twee steden extra in het licht zetten. 

Allereerst Leiden:

Leiden, een stad doordrenkt met geschiedenis en doorweven met cultuur, is een betoverende bestemming die je niet mag missen. Gelegen in het hart van Nederland, biedt Leiden een onvergetelijke reis door de tijd en een schat aan ervaringen.

Leiden wordt ook wel klein Amsterdam genoemd vanwege zijn grachten. Ook kent Leiden een rijke historie die overal in de stad terug te zien is. 

Als je in Leiden bent is het zeker de moeite waard om langs de woonwinkel Pluum en Noir te gaan. Winkels waar je de leukste items voor je knusse huiskamer kan kopen. 

Ook tijdens het eten van een broodje kan je genieten van de interieurinspiratie. Leiden heeft namelijk hele leuke restaurants. We kunnen ze niet allemaal uitlichten maar willen zeker de Waag leiden bij je aanraden. Eten in een historische omgeving met een prachtig interieur. 

Wil je juist iets totaal anders dan is Galerie café Leidse lente iets voor jou. Je zult je ogen uitkijken want overal wat je kijkt is wel wat te zien. Een heerlijk vintage sfeertje, en voor deze sfeer hebben ze zelfs een shop. Dat wordt eten en kopen tegelijk. 

Ben je nu helemaal verzot geraakt op Leiden? Leiden is niet alleen leuk om te winkelen, je kan er ook heel erg leuk wonen. Dus ga op zoek naar een huurwoning in Leiden of kijk op Funda wat er te koop is. 

Haarlem

Dan hebben we nog een leuke stad: Haarlem. 

Haarlem, de historische stad op slechts een steenworp afstand van Amsterdam, verwelkomt bezoekers met zijn charmante schoonheid en rijk erfgoed. Deze sfeervolle stad staat bekend om zijn prachtig bewaard gebleven historische architectuur, kronkelende grachten en bloeiende cultuur.

De stad heeft een levendig en knus stadscentrum, dat uitnodigt tot winkelen in boetiekjes en het proeven van culinaire hoogstandjes in gezellige restaurants en cafés. Wandel langs de pittoreske grachten, ontdek verborgen hofjes en bewonder prachtige gevels.

In Haarlem vind je de Sissy Boy flagstore, waar je niet alleen kan shoppen maar ook kan eten. Ook de winkel Esther & Jay is zeker de moeite waard. 

Omdat Haarlem iets groter is dan Leiden zul je hier nog meer leuke plekjes vinden om te gaan eten. Van eten in een historisch gebouw: grand cafe Brinkmann tot een verstopt plekje achter in een interieurwinkel: Meneer Frans. Dit plekje moet je even zoeken, want hij is niet te zien vanaf de straat. Eerst ga je door de prachtige winkel Van Duivenboden en daarachter is in de binnentuin dit super leuke restaurant verstopt. En ook hier kijk je je ogen uit. 

Mocht je een huurwoning in Haarlem moeten inrichten dan zal dat zeker geen probleem zijn met al die leuke winkels in deze stad. Je zal in Haarlem zeker slagen voor een niet alledaags interieur. Haarlem helpt je om jouw interieur uniek te maken.

Foto door Max Rahubovskiy

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *