Wooninspiratie met Corina

Ken je dat,

Een woonblad doorgebladerd en vol van inspiratie maar een lege bankrekening?

Ken je dat,

Je loopt plotseling aan tegen een prachtig kussentje, een elegant vaasje of net de poster die je zocht…en dat je dan het prijskaartje ziet en toch maar weer hard doorloopt?

Nou, ik wel…

Met enige regelmaat overkomt me dat.

Het doet me stuiteren maar frustreert me evenveel

Immers, er steeds aan toegeven zou mijn faillissement inluiden…

Niet in de bladen kijken is onmogelijk,

niet binnengaan in de leuke winkeltjes is al helemaal geen optie…

ze staan me gewoon te roepen vanuit de etalage…

die vaasjes, kussentjes, posters…

Maar och, wat krijg ik een energie,

wat geniet ik grenzeloos van een nieuwe accessoire,

een nieuw stilleven of een creatieve uitspatting…

wooninspiratie kringloopschatten

Om nu deze onbedwingbare behoefte te bevredigen, zonder dat mijn kinderen de tweede helft van de maand droog brood moeten eten, heb ik een zintuig ontwikkeld voor koopjes, outlets, goeie nepperds en mooie tweedehandsjes..

Neem nu de kringloop; sowieso ben ik er met enige regelmaat te vinden. Altijd vol spanning welke verrassing ze nu weer voor me verstopt hebben. Niet alleen mijn vaste stekkies zijn favoriet maar ook wanneer ik ergens een weekend of weekje ben met man en kinderen, kan ik het niet laten even op mijn I-pad te kijken of er binnen een acceptabele cirkel een tweedehands winkeltje te vinden is. Als een kind in een snoepwinkel speur ik de winkel af naar kleine schaaltjes, boeken met oude prenten, een houten doosje, een glaasje, vaasje, een rekje….en dat voor die prijs!!

kringloop

Oké, ik heb inderdaad inmiddels tien oude ovale serveerschalen met kleine decoratieve bloemetjes of takjes versierd…maar dat is toch alleen maar handig! Als ik dan eens een feestje geef, heb ik er in ieder geval genoeg om een mooie tafel met lekkers te maken…waarbij mooi minstens zo belangrijk is als lekkers…

Ken je dat??

Blog Corrina Pauw, studio Coco i.o.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *