Gastblog: Slim met woonaccessoires

Slim met woonaccessoires
Gebruik accessoires. Goeie woonaccessoires maken het verschil. Wil je altijd al lekker wonen in je eigen stijl? Dan heb je vast al een heleboel leuke (hebbe)dingetjes aangeschaft in de loop der tijd. En veel van die dingen, zoals schilderijen en foto’s komen terecht in de woonkamer. Als je ervoor zorgt dat je deze spullen de goede plek geeft en de juiste hoeveelheid woonaccessoires plaatst in verhouding met je woonkamer, kan je je wooncomfort verbeteren. We hebben een aantal kleine handigheidjes voor je hoe je jouw woonaccessoires het best in de woonkamer kunt hangen en plaatsen. Zo kun je het in elk geval niet meer fout doen.

Kunst als woonaccessoire

Veel mensen hebben de neiging kunst, wandlampen of foto’s aan de muur te hangen op de lege ruimte boven de grote bank in de woonkamer. Als je een woonaccessoire boven je bank wilt hangen, zorg er dan voor dat het niet te groot en niet te klein is. Maximaal tweederde van je bank is een goede leidraad. Ook als je een aantal kleinere woonaccessoires boven je bank wilt hangen, geldt dezelfde regel. Hou het liefst een tussenruimte aan van minimaal 8 centimeter en hang de kunstwerken minimaal 15 centimeter boven je bank.

Als je ervoor zorgt dat je kunstwerken op ooghoogte hangen, doe je het eigenlijk nooit verkeerd.

Gordijnen als woonaccessoire

Het goed ophangen van gordijnen kan een boel sfeer creëren. Ten eerste moet je de maten nauwkeurig opmeten, want met te korte gordijnen die niet tot op de vloer of de vensterbank reiken, loop je een styling risico. Probeer ervoor te zorgen dat de gordijnen de grond ‘kussen’.

Als je gordijnen voor de ramen hangt, moet de juiste lichtinval zien te creëren. Zorg dat de gordijnrail minimaal 5 centimeter boven het raam hangt en tussen de 10 en 25 centimeter aan beide zijkanten van het raam uitsteekt. Met deze gordijntips kan je eigenlijk niet meer de fout in gaan en maak je van jouw gordijnen een mooi woonaccessoire.

Televisie tips

Bij wooncomfort hoort een televisie. En om ervoor te zorgen dat je zo lekker mogelijk tv kan kijken, moet je de televisie op de goede hoogte en afstand plaatsen. Het liefst zo dat de onderkant van het scherm op borsthoogte valt als je op de bank zit. De afstand tussen de plek van waaruit je tv kijkt en de tv zelf zou, in de ideale situatie, drie keer zo groot moeten zijn als de diagonaal van je scherm.

Bron foto’s: http://www.millennialliving.com/content/guide-install-plasma-tv-your-home-0 & www.klingel.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *