Wonen met een goed gevoel

Wonen heeft voor ons vooral met gevoel te maken. We blogen en posten op Insta en Facebook vaak over genieten en geluk. Onder ons logo staat sinds kort ‘klein woongeluk’. Het lijkt misschien wat ‘makkelijk’, zo zeggen mensen ook vaak dat op social media maar lijkt alsof iedereen maar hun best doen om hun leven zo mooi mogelijk te laten lijken, nu zit ik ook niet op iedereens verkoudheidje te wachten maar dat even terzijde , je kunt het ook ‘dieper’ bekijken en de momenten van genieten en geluk zien als momenten van dankbaarheid.

life
Het koopgedrag van mensen kan je soms storen of je kunt je er misschien ook oprecht zorgen overmaken. Alles moet mooier en groter… en er wordt zóveel weggegooid… dat wij dan een winkel hebben en het belangrijk vinden een fijn huis te hebben lijkt dan misschien wat krom… maar hoor je het? Een FIJN huis.

confetti
Hoe mooi is het dan om in vintage winkels te kopen of bij de kringloop. (Mooi meegenomen natuurlijk dat vintage helemaal onze smaak is.) De spullen zijn er al, ze zijn uniek, bijzonder en hebben een heel leven achter de rug. Dat zie je en dat vinden wij geweldig, juist die sporen van gebruik, oude verflagen…(soms ruik je het ook maar daar is snel iets aan gedaan). Mijn man vind het niet altijd prettig om van borden te eten die gebruikt zijn. Maar als ik de prijs noem wat ze hebben gekost is hij snel overstag. En laten we eerlijk zijn, bij een restaurant komt het bord ook niet net uit de verpakking.
Ik lees zojuist een reportage over fairtrade. Interessant! Vooral het stukje over Tony Chocolonely , wist je dat deze heerlijke chocola heel erg eerlijk is. En daar komt ons gevoel weer bij… ik denk dat ik me vanavond fijn op mijn nieuwste vintage stoel nestel, de poef erbij (gemaakt van oude dekens) en ga genieten van mijn vers geplukte veldboeket en misschien… een reep (h)eerlijke chocolade!

Mariska en Ilona
www.figeland.nl

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *