WONDERLAND BEDS bestrijdt de huisstofmijt

Ongeveer een derde van de bevolking is allergisch voor huisstofmijt, maar hoe zorg je nou eigenlijk dat je bed allergievrij blijft? Er is online een wirwar aan adviezen te vinden over het reinigen van bedden, waardoor het lastig is de meeste effectieve methode te bepalen. Wonderland Beds helpt alvast een paar mythen de wereld uit.

HUISSTOFMIJT

Steeds meer mensen zijn overgevoelig voor huisstofmijt. Klachten zoals jeukende- en tranende ogen, veelvuldig niezen en een loopneus zijn onderdeel van de vroege reactie op de huisstofmijt. Omdat huisstofmijten zich voeden met huidschilfers van mensen en zich het beste thuis voelen op donkere en vochtige plaatsen bij een temperatuur van rond de 25°C zijn matrassen, dekbedden en kussens ideale plaatsen voor mijten. In een matras kunnen zich wel een miljoen huisstofmijten bevinden.

BESTRIJDING

Volledig van de huisstofmijt afkomen is niet gemakkelijk, maar er zijn wel tips die je kunt toepassen om verspreiding van de mijten tegen te gaan:

  • Kies voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels en neem gladde oppervlakken vaak af. Zorg bijvoorbeeld ook voor een gladde kamervloer; zo komen de beesten niet in het tapijt terecht
  • Zorg voor een goede ventilatie binnenshuis
  • Laat je wasgoed bij voorkeur buiten drogen en was je beddengoed op 60 graden
  • Koop geen wollen dekbed of knuffeldieren, maar kies voor katoen of synthetische stoffen

WASSEN IN PLAATS VAN STOFZUIGEN

Veel mensen denken dat de klachten van de huisstofmijt door te stoffen kunnen worden verholpen. Wie zijn stofzuiger op zijn bed zet, kan daar beter nog een tweede keer over nadenken. De meeste moderne bedden zijn namelijk opgebouwd uit lagen, met verschillende materialen die samen voor veerkracht en stevigheid zorgen. Door de zuigkracht van de stofzuiger kun je je matras niet alleen vervormen, maar ook uit balans halen, waardoor het bed nooit meer zo comfortabel ligt als tevoren. Bovendien krijg je met een stofzuiger niet alles uit het bed.

Wonderland verwisselbare hoes

100% WASBAAR

De bedden van Wonderland Beds zijn 100% wasbaar. De huisstofmijt overlijdt bij een temperatuur van boven de 58 graden, dus door je bed op 60 graden te wassen haal je de huisstofmijt uit je bed. Bovendien kun je zo ook alle vochtplekken, veroorzaakt door bijvoorbeeld overmatig zweten, uit het bed halen. Een 60 graden-was voor je bed zorgt dus voor een hygiënischer én gezonder slaapklimaat.

UNIEKE HYGIËNE

Om een wasbaar bed te kunnen produceren dat in de 60 graden-was kan, is een hoge standaard van materialen noodzakelijk. Wonderland is uniek in dit aspect. De bedden van Wonderland die 100% wasbaar zijn, heeft Wonderland ontworpen in samenwerking met het Haukeland academisch ziekenhuis in Bergen in Noorwegen.

UNIEKE BEDDEN VOOR UNIEKE MENSEN

Wonderland Beds is een beddenfabrikant van Scandinavische afkomst. Wonderland produceert sinds 1969 kwalitatief hoogwaardige bedden met superieure eigenschappen en kwaliteiten, die u waardevolle comfort en een uitstekende nachtrust bieden. Een perfecte start voor een geweldige dag. U bent uniek – dat hoort uw bed ook te zijn!
  Wonderland_New-Nordic_Installation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *