Wit wonen

Winter wit

De 1e sneeuw voor 2014 is afgelopen weekend in Nederland gevallen. Creëer ook binnen een witte wereld. Ga voor wit wonen.

winter wit
Bron: http://www.homecomfortpress.nl/

1. Behang is een van de snelste manieren voor het inrichten van  je woonkamer. Met behang krijg je ook snel een andere kleur in je woonkamer zonder dat je hiervoor hoeft af te plakken, te verven, enz. Behang is een perfecte basis voor een snelle metamorfose. En je hoeft ook niet meteen een hele wand te doen voor een snel effect. Een strook achter de bank, tv of op de schouw is al voldoende voor een verrassend effect.

2. In de meeste witte keuken wordt vaak gewerkt met een tegenhanger voor al dat wit als men een werkblad uitkiest. Je kan ook kiezen om je keuken nog witter te maken door te kiezen voor wit werkblad. Op de foto hebben ze gekozen voor een andere kleur kraan maar je zou de keuken nog witter kunnen maken met de witte kraan van nummer 6.

3. Wit wonen kan zowel op een landelijke/brocante wijze als op een moderne wijze. Ben je meer van modern wonen dan past deze witte bank goed in je interieur. Wel van stof maar strak van vorm. En erg leuk om aan te kleden met verschillende kussens.

4. Iedereen heeft er wel eens last van, geurtjes in huis. Zeker als je huisdieren hebt kan er wel eens een onaangename geur in huis hangen. Met een huisparfum kan je je woning weer fris laten ruiken, deze huisparfum zit ook nog eens in een mooi flesje en hoeft dus niet verstopt te worden.

5. Bij winters wit wonen hoort een open haard. Lekker vanuit de sneeuw naar binnen om bij de open haard te genieten van een kop warme chocomel.

6. Wat een plaatje deze witte kraan. Combineert weer goed met het witte aanrecht.

7. Hier zie je prachtig hoe wit en wit elkaar versterkt. Het witte behang met daarvoor een witte kast welke gevuld is met witte woonaccessoires. De zwarte theepot zorgt voor een prachtige tegenhanger van al het wit en versterkt daarmee ook extra het wit.

8. Deze theekop is wel erg bijzonder. Dankzij de driehoekige bodem is het makkelijk om de sterkte van de thee te regelen, afhankelijk van je smaak en zonder knoeien. Zet de Magisso theekop schuin zodat de kant van het zeefje laag staat, gooi wat losse theeblaadjes in het zeefje en schenk er heet water overheen totdat de blaadjes onder water staan en laat het trekken totdat de thee precies goed is. Door de kop vervolgens op het andere schuine deel van de bodem te kantelen kun je de thee drinken terwijl de theeblaadjes in het zeefje achterblijven. De thee word niet meer sterker en de heerlijke geur van de natte theeblaadjes verspreidt zich in de ruimte.

9. Kleine tafels zijn altijd handig in het interieur. Het voordeel van verschillende kleine tafels is dat je ze neer kan zetten op de plaatsen waar ze nodig zijn, bijvoorbeeld in een hoekje als sfeermaker of als klein tafeltje naast je leesstoel. En als je een feestje geeft of met een grote groep zit kan je ze met elkaar combineren tot een grote salontafel. Het handige van dit tafeltje is dat je hem zo oppakt door zijn leren handvat.

10. Na een dag hard werken is er niets lekker dan te genieten van een warm bad. Een bad waarin alles van je afstroomt en je weer bij kan tanken voor de volgende dag. Dit bad met zijn speelse vorm geeft je gelijk een vrolijk gevoel. En door de bubbels aan te zetten creëer je in je eigen badkamer een welness sfeer.

Meer wit wonen: 

Hoe creer je met jouw witte interieur een warm thuis? 

Geef wit meer kleur

Wit interieur

Zwart wit wonen

Je huis inrichten met wit en natuurtinten

2 thoughts on “Wit wonen

  1. Ik hou wel van wit wonen maar er moet wel wat kleur bij. Naturel vergrijsd hout geeft al een beetje extra warmte. Een witte bank met hoes is ook handig als je kleine kinderen hebt!

    1. Heb je helemaal gelijk in. Het leuke aan wit is dat je met een klein kleur accent al een hele andere sfeer kan creëren, bijvoorbeeld elke keer een andere hoes om het bankje voor de kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.