Welke vloerkleden trends kun je verwachten in 2017?

Vloerkleden zijn hip! Een tapijt voor je haard of bankstel is heerlijk warm en o zo gezellig. Maar ook om je meubels te verbinden of van je zithoek een apart plekje te maken. De populariteit van vloerkleden is ook in 2017 niet te ontkennen en al vele meubelmerken hebben met trots hun nieuwe collectie gepresenteerd. Daarom hebben we alvast een paar opvallende trends voor je gespot.

Kleuren om van te houden

De tijd dat je alleen nog maar kon kiezen uit effen vloerkleden lijkt voorbij. Hoe gekker hoe beter is het nieuwe motto. Niet alleen felgekleurde vloerkleden zien we terugkomen, maar ook vloerkleden met een veelvoud aan prints en patronen. Oke, er is wat lef voor nodig, maar vooral in een eenvoudig of monochroom interieur kan het heel goed uitpakken.

gekleurd-vloerkleed

Hunkering naar vroeger

We zien dat mode en interieur nauw met elkaar zijn verbonden. Het is dan ook niet gek dat we steeds meer en steeds vaker de vloerkleden met vintage look of echte retro vloerkleden voorbij zien schuiven. Een retro vloerkleed is vaak speels terwijl een vintage vloerkleed meer gekenmerkt wordt door zachte kleuren. Je kunt deze vloerkleden met vrijwel iedere interieurstijl combineren.

retro kleed

Ga voor curves in je interieur

Rondingen, we houden ervan! Ook bij vloerkleden is deze trend te zien. Een rond vloerkleed voor je bank is daarom helemaal hot. Ronde vormen zorgen voor een zacht look en doen ook wat vriendelijker aan. Daarnaast zorgt een rond vloerkleed ook voor gelijkheid, denk maar aan een ronde eettafel waarbij niemand aan kop hoeft te zitten.

rond-vloerkleed

De combinatie van een vloerkleed en sierkussens

Het viel ons ook op dat de meeste vloerkleden een sierkussen variant hebben. Hierdoor kun je de stijl van je vloerdecoratie heel goed doortrekken naar de bankstel of fauteuil. We bedoelen dan natuurlijk niet een veelvoud aan sierkussens in dezelfde print. Zomaar één woonaccessoire die past bij je vloerkleed is vaak al genoeg om je stijl door te trekken.

vloerkleed-en-sierkussen

Deze vloerkleden en sierkussen zullen vanaf 2017 verkrijgbaar zijn bij Trendymeubels.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *