Welke tuinmeubelset hoort bij jou?

Waar je vroeger voornamelijk de keuze tussen een tuinmeubelset, of geen tuinmeubelset, is er tegenwoordig voor ieder wat wils. Het wordt steeds lastiger om een passende set te kiezen. Wij gaan je daar bij helpen. Waar moet je op letten, wat is het budget, wat zijn de kleuren en hoe weet jij wat bij je past?

Het budget

Hoe mooi sommige tuinmeubelen ook kunnen zijn, het budget moet toereikeind zijn. Tegenwoordig zijn er gelukkig loungesets in alle prijsklassen. Waar je bij een budgetwinkel voor enkele tientjes een simpele set kan aanschaffen, kun je bij een kwaliteitswinkel gemakkelijk duizenden euro’s uitgeven. Wij raden altijd aan om online een vergelijking te maken en diverse winkels te bezoeken. Een tuinmeubelset moet je echt voelen, zien en proberen voordat je overgaat tot aanschaf.

De kleuren

De kleuren zijn erg bepalend voor een tuinset. Het is belangrijk om je niet blind te staren naar een lopende trend. Blijf altijd nadenken over de kleuren in je tuin en pas hier je loungeset op aan. Een goede set haal je namelijk niet voor één seizoen, maar voor meerdere. De kleuren die de afgelopen jaren het meest verkocht zijn, zijn taupe, grijs en zandkleurig.

Kussenbox

Het is aan te raden om je kussens op een praktische manier te bewaren in een kussenbox . Hierdoor blijven de kussens altijd netjes en worden ze veilig opgeslagen. Kussenboxen zijn nooit helemaal waterdicht. Sla je kussens in de winter altijd binnen op om schimmelvorming te voorkomen.

tuinmeubelset

Tips

De belangrijkste aspecten tijdens het uitzoeken van een tuinmeubelset zijn comfort en kwaliteit. Een loungeset moet gemakkelijk meerdere seizoenen mee kunnen gaan. Bekijk ook of de set buiten kan staan in de winterse perioden of dat deze naar binnen gehaald moet worden. Onderhoud de set elk seizoen, zodat u jaren lang kunt genieten.

Wij zullen altijd adviseren om een showroom te bezoeken waar uw de keuze heeft tussen kwalitatieve tuinmeubelen en goedkopere tuinmeubelen. Laat u helpen door één van de medewerkers en vertel al uw eisen. Een goede adviseur zal u enkele sets voorschotelen, die u kunt testen op kwaliteit, zitcomfort, maar u kunt ook direct de kleur bekijken. Zo weet u zeker dat de aankoop die u van plan bent te gaan doen, ook daadwerkelijk de juiste keuze wordt!

Geschreven door Jan Dijkstra

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *