Welke kleur wordt de woontrend van 2016?

Kleur mag weer terug komen in het interieur. Ten tijde van crisis gaan we met zijn alle terug naar rust. We zien dan veel wit, grijs en zwart. Dit zie je dan ook terug in het interieur. De Scandinavische woontrend is nog nooit zo populair geweest als tijdens de crisis. We wilden allemaal rustige muren en meubels. Naast de witte basis aangevuld met grijs en zwart zagen we veel pasteltinten in het interieur. Kortom zachte, neutrale kleuren.

Nu de crisis weer voorbij is mag er weer kleur worden toegepast in het interieur. In de woontrend van 2015 zagen we al voorzichtig dat we weer een beetje kleur gingen toepassen. De kleur marsala was duidelijk weer iets anders dan het wit. Een kleur die duidelijk aanwezig is.

Pantone-Marsala

Persoonlijk vind ik Marsala wel een mooie kleur maar ik vond het een moeilijke kleur om mee te combineren. Daarbij is het echt een uitgesproken kleur dus viel hij niet bij iedereen in de smaak.

Niet lang daarna kwam ook de kopertrend helemaal op gang. Accessoires, verlichting, stoffen enz. Allerlei items zagen we in het koper verschijnen. Vooral in de verlichting zagen we de kopertrend terugkomen. Ineens was er een grote collectie koperen lampen verkrijgbaar.

koper lamp

Diesel with foscarini 

lamp zuiver

Zuiver Mora S hanglamp

En niet alleen woonaccessoires ook meubels waren ineens in koper verkrijgbaar.

koperen tafeltje

Zuiver antiek copper krukje

De kleur koper gaf ons al een voorproefje van de betere tijden die er aan zaten te komen. We mochten al weer wat meer laten zien. Iets meer overvloed toevoegen in ons interieur.

Kleur 2016 okergoud

In 2016 gaan we zelfs nog meer blingbling zien de kleur voor 2016 is namelijk okergoud.

okergoud kleur 2016

Deze kleur is de perfecte basis want hij biedt erg veel mogelijkheden om gecombineerd te worden met andere kleuren. Persoonlijk zou ik hem combineren met blauw en leer. Blauw omdat het mijn lievelingskleur is en leer omdat ik steeds meer waardeer hoe leer door de jaren heen zijn karakter laat zien. En daarbij houdt leer net als goud zijn waarde.

Deze prachtige eetkamerstoelen van Zuiver (natuurlijk ook verkrijgbaar in mijn lievelingskleur) passen perfect bij een basis met okerkoud.

eetkamerstoel

Naast dat een goede kleurcombi vind ik de stoelen ook nog eens bijzonder van design. De stoffen zitting geeft het stalen onderstel iets zachts.

stoel zuiver omg

Zoals ik al aangaf vind ik dat de kleur okergoud ook prachtig bij blauw staat. Een baan met verf in de tint okergoud op de muur of misschien wel een cirkel en dan deze mooie blauwe design bank ervoor.

Normann Copenhagen Onkel bank

Normann Copenhagen Onkel bank

En dit vloerkleed combineert wel heel mooi de nieuwste kleurtrend met de kleur blauw:

grijs vloerkleed hay

Hay vloerkleed

Maar ook leer past prima bij de kleurtrend van 2016.

Dutchbone Don stoel

Dutchbone Don stoel

Of wat dacht je van deze heerlijke relax fauteuil? Mijn vader heeft een “eigen”stoel, een heerlijke relax fauteuil. Zo’n stoel waar niemand in mocht zitten. Zo’n stoel dat wanneer je iemand voor het eerst meenam naar je huis nadrukkelijk vertelde dat ze daar niet in mochten zitten J.
Zelf zou ik deze ook wel in mijn interieur willen hebben. Niet omdat ik het erfelijk karakter van mijn vader heb, ik wil geen eigen stoel. Maar het lijkt me een heerlijke stoel om je in op te rollen en er een goed boek in te lezen.

Bodilson Turner fauteuil

Bodilson Turner fauteuil

Je ziet dat de nieuwe trend uitnodigt tot combineren. Okergoud kan met alles van natuurlijk groen tot zonnig geel. Maar goed dan we dan de afgelopen jaren een witte basis hebben opgebouwd want deze is snel te stylen met kleur.

Durf je nog niet meteen over te gaan op gekleurde wanden start dan met kleurige woonaccessoires zoals kussens, plaids, kaarsen en gordijnen. Of een simpel wandlampje

artemide-wandlamp-rea

Artemide rea wandlamp goud

Voeg langzaamaan steeds meer kleur toe en binnen nu en een jaar heb jij ook een kleurrijk interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *