Welcome back: ‘Vintage Retro’.

Ze zeggen wel eens: ‘trends herhalen zich’. In dit geval klopt die uitspraak dan ook helemaal! Want retro en vintage is alweer back in business. En dit geldt niet alleen voor interieurland, maar ook voor de fashion industrie. Van polkadots tot de mooie (soms vloekende) kleurtjes. Het kan allemaal weer!

De terugkeer van het retro en vintage begon mij erg op te vallen toen ik zag dat je opeens overal weer platenspelers kunt kopen! Artiesten brengen zelfs hun muziek weer uit op vinyl. Het is dus tijd om de LP’s weer van zolder te halen.
Maar vooral de kleurencombinaties, vintage meubelen en accessoires zijn erg hot! En wat dacht je van de Mason Jars, jampotjes en de reclameposters uit de jaren 60? Maar vergeet vooral het Volkswagenbusje niet. Met name het ‘Amerikaanse retro’ is erg populair en zie je de laatste tijd echt overal! Het Amerikaanse retro herken je vooral aan de zwart-wit en de rood-wit combinaties. Het doet een beetje denken aan de café’s uit de jaren 60. Het vintage herken je vooral aan de metalen reclame borden die echt oud zijn, of oud lijken. Maar alles wat gebruikssporen heeft , of een beetje roestig is past perfect bij deze stijl. Vooral de combinatie tussen het retro en vintage, met zo her en der een pasteltinje zijn helemaal terug van weggeweest!

Dus heb je zelf toevallig nog een oude platenspeler op zolder staan? Aarzel dan niet, en zet hem als mooi pronkstuk in je woonkamer! Het is een goede start voor een retro en vintage tintje aan je eigen interieur!

Zelf ben ik erg fan van deze stijl, jij ook?

Meer lezen van mij?
www.jlife.nl

(bron foto 1: bloglovin)

retro1

Pinterest

retro2

Blood & champagne

retro3

Interiordesignarticle

retro4

Bloglovin

retro5

Vintagejunky / Pinterest

retro6

Etsy

retro7

Printpattern

 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *