Wat zijn voordelen van kwaliteit rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn ideaal als binnen zonwering. Je kunt rolgordijnen eenvoudig bedienen en de montage is ook zo gedaan. Je hebt bij rolgordijnen een ruime keuze uit stoffen, kleuren en uitvoeringen. Ook heb je verschillende soorten kwaliteit in rolgordijnen.

Verschillende soorten rolgordijnen

Welke rolgordijnen zijn er nou allemaal en waar kun je allemaal uit kiezen? Hieronder vind je waaruit je kunt kiezen:

1. Soort stof rolgordijn

Je kunt kiezen uit verschillende soorten stoffen, afhankelijk van de ruimte waar het rolgordijn komt te hangen zijn er geschikte rolgordijnstoffen voor.

transparante rolgordijnen op maat2. Kleuren rolgordijnen

Er bestaan zoveel kleuren rolgordijnen dat er voor iedereen een mooie kleur rolgordijn is. Je kunt gemakkelijk gratis proefstalen aanvragen om te kijken welke kleuren het beste passen in de ruimte. Populaire kleuren zijn wit, grijs, bruin, zwart en blauw.

3. Wat zijn de beste kwaliteit merken op rolgordijnen gebied?

Er zijn verschillende merken op het gebied van rolgordijnen en die brengen allemaal verschillende kwaliteiten met zich mee. Er zijn eigenlijk drie verschillende groepen:

Goede kwaliteit-prijsverhouding rolgordijnen: deze rolgordijnen zijn eigenlijk het beste, omdat je niet hoeft te betalen voor de merknaam, maar wel goede kwaliteit rolgordijnen krijgt.

 • Een voorbeeld zijn de rolgordijnen van Verano, deze worden in een Nederlandse fabriek gemaakt en je hebt 2 jaar garantie.
 • Het voordeel is dus een goede kwaliteit die lang mee gaat. Mocht je dus een keer tegenaan stoten dan zit er niet gelijk een deuk in stof.
 • Nadeel: het zijn niet de goedkoopste rolgordijnen dus zoek je een tijdelijke oplossing dan kun je beter kiezen voor onderstaande variant.

kwaliteit rolgordijnen op maat

Bouwmarkt rolgordijnen: deze rolgordijnen zijn erg goedkoop en beschikbaar in standaard maten. Je kunt de rolgordijn zelf op maat maken.

 • Een voorbeeld zijn de rolgordijnen van de Kwantum, Gamma of Praxis.
 • Het voordeel is dus de prijs. Ideaal als je tijdelijk rolgordijnen zoekt.
 • Nadeel: je moet de rolgordijnen zelf op maat maken, dus de afwerking is niet te vergelijken met op maat gemaakte rolgordijnen.
 • Nadeel: de rolgordijnen blijven niet lang mooi, er komen gauw kreuken en deuken in.
 • Nadeel: jen hebt geen garantie op rolgordijnen die je zelf op maat maakt.

Goede kwaliteit met een bekende merknaam rolgordijnen: deze rolgordijnen hebben een hoge kwaliteit en je weet dat je geen spijt krijgt van je aankoop.

 • Een voorbeeld zijn de rolgordijnen van Luxaflex, een naam die bij iedereen bekend is.
 • Het voordeel is dus een hoge kwaliteit heeft die lang mee gaat en je weet van tevoren wat je koopt.
 • Nadeel: de rolgordijnen zijn absoluut niet goedkoop.

4. Wat zijn de voordelen van kwaliteit rolgordijnen?

De prijs bepaalt dus heel erg de kwaliteit. Natuurlijk houdt niemand van geld uitgeven dus wat is nou echt de meerwaarde van kwaliteit rolgordijnen?

 • Je hebt langer garantie bij kwaliteit rolgordijnen dan bij standaard rolgordijnen. In sommige gevallen kun je er zelf extra jaren garantie bij kopen. Als je zelf een rolgordijn op maat maakt, heb je helaas geen garantie meer op dat rolgordijn.
 • Je hebt een mooi afgewerkt product. Je hebt bij een kwaliteit rolgordijn de keuze uit verschillende opties die ervoor zorgen dat het rolgordijn er nog mooier uit komt te zien, zoals: een cassette, een elektrische bediening, een beklede onderlat of zijgeleiding.
 • Je kunt een rolgordijn op maat bestellen gewoon vanaf de bank in enkele minuten en ook krijg je het vaak thuis bezorgd.
 • Je hebt natuurlijk ook betaald voor een stukje service, je weet zeker dat het goed komt als er een probleem optreed. Kijk wel van tevoren op een beoordelingssite om te kijken wat voor beoordeling een bedrijf krijgt.

5. Hoe lang heb je garantie op kwaliteit rolgordijnen?

Je hebt vaak 2 jaar garantie op kwaliteit rolgordijnen, die garantie zit op fabrieksfouten, waarbij je kunt denken aan bijvoorbeeld:

 • Het niet goed oprollen van het rolgordijn
 • Het vervangen van de ketting
 • Het doek dat van de buis af valt.

6. Wat wordt er bedoelt met een kwaliteit rolgordijn?

Onder een kwaliteit rolgordijn wordt verstaan een rolgordijn dat op maat wordt gemaakt en geproduceerd wordt met onderdelen van goede kwaliteit. Bijvoorbeeld geen plastic ophang systeem, maar metalen montagebeugels. Daarnaast wordt het doek op maat gesneden met een laser en niet met een Stanley-mes.

7. Hoeveel kost een kwaliteit rolgordijn?

Een kwaliteit rolgordijn wordt op maat gemaakt en heb je al vanaf €29, dit is natuurlijk wel met de standaardopties en kleinste maten. Zo`n rolgordijn heeft dan een kunststof ketting en een aluminium onderlat en standaard zijsteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *