Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpui?

Laat je een nieuw huis bouwen en overweeg je een schuifpui te plaatsen? Of ben je van plan om je bestaande woning uit te bouwen en wil je graag schuifdeuren in de gevel? Dan moet je kiezen tussen hout en kunststof. Vroeger werd een schuifpui vaak gemaakt van hout, maar tegenwoordig is het vooral kunststof dat de klok slaat. Om de twijfelaars een handje te helpen, hebben wij hier de voordelen van een kunststof schuifpui op een rijtje gezet.

Geschikt voor vrijwel elke woning

Eén van de grootste voordelen van kunststof schuifdeuren is dat ze geschikt zijn voor vrijwel elke woning. Het maakt dus niet uit of je een nieuw huis bouwt of je bestaande woning gaat renoveren, je kunt praktisch altijd voor een schuifpui van kunststof kiezen. Daarbij komt dat de mogelijkheden van dit soort deuren nagenoeg eindeloos zijn. Zo zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd een kunststof schuifpui te vinden die bij jouw woning past. Je kunt tegenwoordig zelfs kunststof schuifdeuren met houtnerf kopen. Het materiaal is dan amper te onderscheiden van hout, waardoor je woning een warme uitstraling krijgt.

Duurzaam

Kies je voor een kunststof schuifpui? Dan maak je een duurzame keuze. Kunststof wordt door de meeste mensen niet direct als een duurzaam materiaal bestempeld, maar is dat wel degelijk. Dit komt doordat kunststof een lange levensduur heeft. Als je een kunststof schuifpui in je woning plaatst, kun je hier vaak tientallen jaren mee vooruit. Reden genoeg om je niet door de prijs te laten leiden als je twijfelt tussen kunststof en hout. Op de korte termijn is hout vaak goedkoper, maar onderaan de streep ben je eigenlijk altijd (veel) goedkoper uit als je voor schuifdeuren van kunststof kiest. Deze hoef je immers minder snel te vervangen.

Kunststof blijft lang mooi

Doordat een schuifpui in de buitengevel van je woning zit, wordt hij vaak blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Zo krijgt de deur te maken met water, vorst en zonlicht. Hout verkleurt onder invloed van deze weersomstandigheden, waardoor je het eens in de zoveel jaar moet onderhouden. Bij kunststof is dit niet het geval, want dit materiaal is niet gevoelig voor het weer. Hierdoor hoef je een kunststof schuifpui amper te onderhouden. Een schuifpui wordt vaak gecombineerd met kozijnen. Om je huis een strak uiterlijk te geven, kun je kozijnen kiezen die van hetzelfde materiaal zijn. Zo kun je ook kunststof kozijnen plaatsen, waarmee je een nette en rustige uitstraling creëert. Daarnaast is kunststof een erg makkelijk materiaal. 

Goede isolatie

Kies je voor een kunststof schuifdeur? Dan draagt dit bovendien bij aan de isolatie van je woning. Kunststof heeft namelijk een hogere isolatiewaarde dan hout. Er trekt minder snel warme lucht van binnen naar buiten, waardoor de verwarmingsinstallatie minder actief is. Het gevolg hiervan is dat je energierekening daalt. Hierdoor verdient een kunststof schuifpui zich na verloop van tijd vanzelf terug. Je houdt iedere maand immers geld over, want je verbruikt minder energie. Als je nog meer geld wilt besparen, kies je ook in de rest van je woning voor kozijnen van kunststof.

Foto door Oesch Jonathan

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *