WAT IS JOUW STIJL?

Trends wisselen elkaar in razend tempo af. Heb je vorig seizoen een leuk jurkje gekocht dan is ie nu alweer uit de mode. Deze trend verschuivingen gaan in het interieur weliswaar minder snel, maar ook hier zie je steeds nieuwe elementen verschijnen en trends ontstaan.

Misschien denk jij ook wel dat je je niets van trends aantrekt en je eigen koers vaart. Zo kleed ik me al jaren een beetje het zelfde. Precies daar waar ik me goed in voel, maar laten we eerlijk zijn; aan trends ontkom je niet. Ze zijn om je heen, in het straatbeeld en in de winkels.

Weet jij nog dat tapijt en kurk op de muur hip was? Totaal ondenkbaar nu, het idee alleen al! Nog niet eens zo lang geleden hadden we allemaal gele muren, tot Jan des Bouvrie ons aan het wit hielp. Nu wil niemand ze meer. Het enige constante is verandering en wij, met onze smaak, veranderen mee.

We zijn allemaal, de 1 misschien in mindere mate dan de ander, gevoelig voor trends. Niet omdat ze opgedragen worden, maar omdat er een universeel verlangen is. Als het economisch slecht gaat en de algemene stemming negatief en somber is, willen we meer licht en kleur. Als we jaren lang door de mogelijkheden van nieuwe productieprocessen kunststoffen in allerlei vormen en kleuren hebben gezien, willen we weer terug naar eerlijke, echte, pure materialen. Actie en reactie. We ontkomen er niet aan.

stijl natuur

http://www.onefinestay.com en http://annagillar.se

2 hipster

Yvonne Wilhelmsen/All Over Press en Thuis Hillversum

Zo is er nu een trend (en er zijn er echt wel meer) waar wij met velen naar toe neigen. De hipster look. Een combinatie van industrieel en een bohemian (hippy-achtige) stijl. Overgevlogen uit New York, waar in Williamsburg, Brooklyn onder jongeren al jaren een hipster cultuur heerst.

New York met zijn lofts en stenen muren. Hergebruikte materialen en een knipoog naar de jaren 70, een beetje retro maar niet over de top. Hergebruik, want zoveel geld houd je niet over in zo een dure stad en bij gebrek aan ruimte, geen tuin en veel gebouwen, wil je toch je eigen tuintje binnen hebben en dus mogen eindelijk de planten weer, in je woonkamer, slaapkamer, overal door je huis.

Door de crisis hebben we financieel veel overeenkomsten met de situatie van studenten. We moete roeien met riemen die we hebben en we moeten de tering naar de nering zetten. We gaan naar spullenhulp en halen daar die leuke spullen die (groot) ouders niet meer willen. We bedenken en maken zelf en kijk hier: een trend is geboren.

3 hipster

http://www.thuisbijdeburen.nl/

4 hipster

apartmenttherapy.com    en  sfgirlybay.com

Wat is jouw stijl? Welke trend past bij jou? Welke elementen heb jij in jouw interieur (misschien wel ongemerkt) toegepast?

ik ben Dees Styling: www.stijlvoldees.nl

Volg mij op Facebook: Dees Styling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *