Wat is de juiste zithouding voor achter de computer?

Steeds meer mensen krijgen te maken met gezondheidsklachten doordat ze niet de juiste houding aannemen wanneer ze aan het werk zijn. De zithouding achter de computer is vooral erg belangrijk omdat men dan weinig beweegt, vaak te weinig knippert met de ogen en ook in de meeste gevallen helemaal niet in een gezonde houding zit.

De juiste houding

Elk lichaam is weer anders en daarom is ook niet elke houding goed voor iedereen. Er zijn een aantal basis regels die je kunt nastreven om die juiste houding te vinden zodat je minder last zult hebben van gezondheidsklachten.

zithouding bureaustoel schema

http://www.pc-helpforum.be/attachments/f259/17495d1332685065-informatie-en-tips-omtrent-correct-computergebruik-gevaar-laptops.jpg

Regel 1: de bureaustoel

 

Het allerbelangrijkst onderdeel van je werkplek is de bureaustoel. Veel gezondheidsklachten ontstaan doordat de bureaustoel niet is afgestemd op jouw lichaam. Denk bijvoorbeeld eens aan de hoogte van de zitting, de diepte van de zitting, de hoogte van de armleuningen en de hoek van de rugleuning. Een goede bureaustoel kun je op al deze punten helemaal afstemmen tot het gewenste resultaat.

Regel 2: Zit in de juiste houding

Je kunt een bureaustoel niet afstellen als je niet weet wat de juiste houding is om af te stellen. Er zijn genoeg adviezen wat betreft ergonomie te vinden maar dit is het basis principe: het ontspannen van de spieren. De hoek van je knieën en heupen moet 90 graden zijn. De voeten staan plat op de grond en de knieholtes drukken zacht tegen de zitting. De armen steunen losjes op de armleuningen. De polsen moeten rustig kunnen steunen op de tafel en het scherm staat in een opwaartse hoek recht voor je.

zithouding bureaustoel kantoor

bureaustoel

Regel 3: Afwisseling

Afwisseling tijdens je werk is erg belangrijk. Blijf geen uren achter het beeldscherm zitten maar loop ook eens af en toe rond, doe eens iets anders en probeer je zelf uit te strekken.

Deze tips kunnen je helpen om de juiste zithouding voor achter de computer te vinden. Het is een belangrijk onderwerp want het gaat tenslotte om de gezondheid van jezelf. Daarnaast is ook belangrijk voor de werkgever want als jij goed zit, dan zul je ook veel effectiever op het werk zijn.

Kijk voor meer informatie en goede bureaustoelen op www.bureaustoelexpert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *