vloer

Wat is de beste vloer voor jou?

We weten allemaal dat een mooie, strakke vloer thuis een wereld van verschil maakt. Maar hoe weet je welke vloer het beste bij jou en je huis past? Elke vloer heeft namelijk zijn voor- en nadelen. We helpen je een handje en vergelijken twee verschillende vloeren voor jou in huis; de PVC vloer en de laminaatvloer.  

PVC vloer voor in huis
PVC vloeren zijn perfect als het gaat om gemak. De vloer is zacht en voetstappen zijn er niet op te horen. Je kunt de vloer gemakkelijk schoonmaken omdat deze waterbestendig is en zo dus erg handig voor in de keuken of gang. PVC vloeren kunnen variëren van een heel neutraal design, voor een minder opvallende stijl, tot mooie patronen op de vloer die lijken op hout of steen voor een meer uitgesproken look. Een vlakke ondervloer voor een PVC vloer cruciaal omdat de vloerbedekking erg dun is en er oneffenheden in de vloer in naar voren kunnen komen als de deuken in de ondergrond zitten. Houd hier rekening mee.

Laminaat voor in huis
De houten look van laminaat zorgt voor een originele uitstraling in huis. Het komt zelfs zo overeen in design, dat echt hout en laminaat bijna niet te onderscheiden zijn op het eerste gezicht. Door de verfijnde techniek is de laminaatvloer vlek- en krassenbestendig en waterresistent. Een goede keus als het gaat om kamers die sneller vies worden zoals de keuken, maar ook voor de woonkamer, waar mensen eerder een gezellige, dan praktische uitstraling willen. Laminaat heeft overigens wel een hard oppervlak, waardoor je jezelf op de vloer hoort lopen. Dit kun je iets tegen gaan door er een goede ondervloer te plaatsen, maar nog steeds zal er reflectiegeluid te horen zijn.

Nieuwe vloerideeën voor jou
Sommige mensen willen in hun gehele huis dezelfde vloer en anderen niet. Het is erg interessant om hiermee te spelen. Denk van te voren na welke sfeer je per kamer wil creëren. Qua gezelligheid scoort laminaat hoog vanwege de houten look, een mooie bijkomstigheid is dat de vloer gemakkelijk te leggen is en zo erg prettig voor grote ruimtes, denk aan de woonkamer. Een PVC vloer kan weer perfect zijn voor de slaapkamer, aangezien deze erg zacht is en enorm veel variatie heeft in patroon. Neem de voordelen van de beide vloersoorten mee, zo kun je het best beslissen wat bij jou past.

Foto door Carlos Montelara via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *