Wat doet een loodgieter allemaal qua interieur?

Het beroep loodgieter is in de loop der jaren een veelzijdig beroep geworden. Waar een loodgieter zich in het verleden voornamelijk bezig hield met het aanleggen en repareren van koperen waterleidingen, heeft het vandaag de dag heel wat meer werkzaamheden op zijn stokje. In dit artikel bespreken we het takenpakket van een loodgieter.

Het werk van een loodgieter moet zeker niet onderschat worden. De loodgieters staan vroeg op en gaan gedurende de dag verschillende particulieren en bedrijven af om lekkages op te lossen, CV-ketels te repareren/installeren of verstoppingen op te lossen. Een aantal loodgieters houden zich vandaag de dag ook nog eens bezig het de aanleg van een badkamer of een toilet.

Waterleidingen aanleggen en lekkages oplossen

Naast het aanleggen van waterleidingen houden loodgieters zich bezig met lekkages. Bij een lekkage lekt er water wat in sommige gevallen waterschade kan veroorzaken. Een lekkage kan op vele verschillende plekken in het huis plaatsvinden. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan een lekkage aan het dak of bijvoorbeeld aan een waterleiding in de kruipruimte.

Dit is alles behalve prettig. Bij vroegtijdige problemen aan het dak of de waterleidingen zien we dat achterstallig onderhoud en het doe-het-zelf installeren de oorzaak is. Een groot deel van de mensen weet namelijk niet hoe ze waterleidingen goed moeten installeren, waardoor het in een later stadium problemen gaat opleveren.

CV ketel installeren of repareren

Naast het aanleggen van waterleidingen en het oplossen van lekkages houdt een loodgieter zich bezig met het installeren en repareren van de CV ketel. Met name in de winterperiodes kunnen loodgieters het op dit gebied druk hebben. Het laatste wat je wil is dat je in de winter in de koud komt te zitten, omdat de verwarming of het warme water het niet doet. Daarom kun je maar het beste een loodgieter inschakelen wanneer nodig.

Verstopping oplossen

Een verstopping kan een onaangename geur en niet-werkend sanitair met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopt riool, waardoor je de toilet niet kan gebruiken. Dit is natuurlijk heel erg vervelend. In dit soort gevallen raden wij je aan om een loodgieter in te schakelen, zodat je niet te lang in de stank hoeft te zitten en het sanitair zo snel mogelijk weer in gebruik kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *