Damai Flanel dekbedovertrek-Kraft grey

Warm slapen

Wat mogen we nog heerlijk genieten van fantastisch warm nazomer weer. Deze week kan de temperatuur zelf oplopen richting de 27 graden. We kunnen nog even lekker zonder jas naar buiten, het lijkt wel zomer.

’s Avonds merken we echter al snel dat het toch echt herfst is. Het is snel donker en de temperatuur daalt snel. ’s Nachts kan het zelfs koud zijn.  En het moet wel behaaglijk in de slaapkamer zijn om goed te slapen. Maar hoe zorg je voor een behagelijke slaapkamer?

Oplossing 1:
Kachel aan

De 1e oplossing waar wij vrouwen aandenken: de verwarming aanzetten.

Ik geef toe ook ik hou van een warme slaapkamer maar als de verwarming aanstaat word ik de volgende dag met hoofdpijn wakker. De ideale temperatuur voor je slaapkamer is rond de 18° C. Als het warmer is gaan we zweten en dat is verstoort ons slaapritme. Daarbij kan je last krijgen van hoofdpijn en een droge keel. Verwarming aan is dus eigenlijk geen goede keuze.

Oplossing 2:
een 4-seizoenen dekbed

dekbedden

Het ideale dekbed voor elke seizoen. Afhankelijk van de temperatuur kies je welke dekbed/dekbedden je wilt gebruiken. In de zomer slaap je onder de lichtste en in de winter bij kou slaap je onder alle lagen.

Bij een 4-seizoenen dekbed heb je keuze uit verschillende vulling/materialen. Zo kan je kiezen uit katoen, wol of dons. En zelfs kamelenhaar is mogelijk. Kamelen zijn door hun leefomgeving heel erg gewent aan temperatuurschommelingen. Hun haar is dus ideaal voor een 4 – seizoenen dekbed.

Oplossing 3:
Flanel

flanel

Mijn persoonlijke favoriet in combinatie met een 4 seizoenen dekbed. Een flanel dekbedovertrek is gemaakt van dikke stof. Stof welke er voor zorgt dat je het lekker warm hebt want de stof houdt je temperatuur vast waardoor je de hele nacht lekker warm kan slapen.   

Flanel wordt steeds meer gebruikt en is verwerkt in de leukste dekbedovertrekken:

Is flanel voor jou toch net iets te warm dan is er vast nog een gewone dekbedovertrek die je warm houdt tijdens de koude dagen. Al dan niet door de stof maar alleen al puur door het gevoel dat je er van krijgt. Want een leuke slaapkamer en goed/gezellig bed zorgen ook al voor warmte.  Daarbij zijn er ook overtrekken die zowel in flanel als in katoen beschikbaar zijn. Kunnen jij en je partner kiezen onder welke stof je het liefst slaapt. Want optie 4 om lekker warm te slapen is door dicht tegen je partner aan te kruipen. Lepeltje Lepeltje, onder je 4 seizoenen dekbed met je flanellen overtrek en de winter kan niet koud genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *