foto op plexiglas

Wanddecoratie in de woonkamer; kies voor een foto op plexiglas!

Bij de styling van woonkamer zijn de muren een lastig project. Ze worden van een kleur voorzien, maar daar blijft het vaak bij. Door wat extra aandacht te besteden aan de styling van je muren kun je jouw woonkamer huiselijk en gezellig maken. Een perfect voorbeeld hiervan is een foto op plexiglas. In deze blog lees je meer over de voordelen van plexiglas wanddecoratie en waar je op moet letten.

Plexiglas wanddecoratie; een moderne uitstraling

Wellicht heb je weleens van plexiglas muurdecoratie gehoord. Maar wat houdt dit precies in? En misschien nog wel belangrijker, wat doet het voor jouw ruimte? Plexiglas wanddecoratie in de woonkamer is een modern en luxe alternatief voor traditionele wanddecoratie, zoals posters en canvas. Plexiglas foto-arts bieden veel contrast en heldere kleuren. Ze trekken aandacht, dankzij het zwevende effect en de optimale dieptewerking. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk en sterk. Zo is plexiglas tot wel 30 keer sterker dan glas!

foto op plexiglas

Matchend kleurenpalet

Wanddecoratie in de woonkamer zorgt voor warmte en dimensie. Om een fijne sfeer te creëren, is het aan te raden om goed naar de kleuren van je interieur te kijken. Een visual die binnen hetzelfde kleurenpalet past is namelijk een lust voor het oog en zorgt voor rust in de woonkamer. Wil je jouw woonkamer juist levendiger maken? Maak dan een uitzondering en kies voor kleurrijke wanddecoratie.

Gouden details

Wil je jouw woonkamer een luxe tintje geven? Denk dan eens aan het gebruik van een gouden kleuraccent in je interieur. Het is vandaag de dag eenvoudig om goud op een subtiele manier in je interieur te verwerken. Goud is namelijk helemaal hot and happening en er zijn tegenwoordig veel gouden accessoires te vinden. Daarnaast geeft goud een prachtig effect op plexiglas, waardoor je een gouden plexiglas foto-art eenvoudig kunt combineren met een paar subtiele interieuraccessoires.

foto op plexiglas

Meten is weten!

De perfecte plek voor wanddecoratie in de woonkamer is boven de bank. Dit deel van de woonkamer neemt vaak een belangrijke plek in het interieur in. Niet alleen het soort wanddecoratie, maar ook de afmeting is hierbij erg belangrijk. Een vuistregel is: zorg ervoor dat de wanddecoratie minimaal twee derde van de breedte van de bank is. Kies bijvoorbeeld voor wanddecoratie van minimaal 120 centimeter breed, wanneer de bank 180 centimeter lang is. Zo zorg je ervoor dat de wanddecoratie niet wegvalt in je interieur, maar ook de ruimte niet kleiner maakt. Zorg er daarbij altijd voor dat je aan beide zijden minimaal 30 centimeter vrijhoudt.

Last but not least: kies een item dat bij je past

Buiten de kleuren en afmetingen is het allerbelangrijkste dat een kunstwerk bij je past. Kunst is er in vele stijlen en vormen, van abstract en tijdloos tot modern. Om je smaak te bepalen is het handig om eens goed rond te kijken. Gelukkig heeft Xiart een ruim assortiment wanddecoratie voor de woonkamer in verschillende categorieën. Zo is er altijd een foto-art die bij je interieur, maar bovenal bij jou past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *