Waarom gordijnen nooit “uit de mode” zullen raken

Wie raamdecoratie gaat zoeken heeft tegenwoordig keuze te over. Van rolgordijnen tot plisségordijnen tot shutters tot lamellen. En van al die raamdecoratie zijn altijd enkele type raambekleders “in de mode”. Zo zien we shutters vandaag de dag weer heel veel. Vooral in hout of zwart. Ook lamellen zijn jarenlang helemaal hot and happening geweest. Maar wat altijd blijft zijn de “gewone” stoffen gordijnen. En dat is niet gek, want…

gordijnen

… gordijnen zijn gezellig
’s avonds even ‘de gordijnen dicht doen’ is gezellig. Het maakt het aanzicht van de zithoek een stuk knusser en warmer. Veel mensen vinden het in huis gezelliger als de gordijnen dicht zijn, dan wanneer rolgordijnen of lamellen de ramen bedekken.

… gordijnen brengen akoestiek
Gordijnen zijn van stof. En stof in je woning zorgt voor een goede akoestiek. Klinkt je woning hol of ongezellig wanneer je praat of muziek luistert? Dan kan stoffering helpen. Denk aan een vloerkleed, tapijt, veel (stoffen) sierkussens óf gordijnen dus…

… gordijnen passen in álle interieurstijlen
Scandinavisch, industrieel, retro; gordijnen zijn van alle tijden en passen dus in ieder interieur. Daarnaast bestaan er ontelbaar veel dessins, kleuren, patronen en ophangmogelijkheden. Het is dus onmogelijk dat je geen gordijn krijgt gevonden wat in jouw woning goed staat.

… gordijnen zijn functioneel én decoratief
Gordijnen zijn natuurlijk vooral bedoeld om privacy te bieden in huis. Maar daarnaast zijn gordijnen natuurlijk échte sfeermakers. Een mooi patroontje of dessin kan gordijnen echte eyecatchers in huis maken. Wil je liever gordijnen die niet opvallen? Dan kies je gewoon een kleur of dessin dat wegvalt bij de rest van je interieur.

… gordijnen zijn betaalbaar
Je kunt gordijnen kant-en-klaar kopen, maar ook op maat bestellen. Maatwerk gordijnen zijn duurder, dus je kan er ook voor kiezen om zelf gordijnstoffen te kopen en op maat te maken. Eén ding is zeker; voor ieder budget zijn er gordijnen, en dat maakt het een mooie, sfeervolle, tijdloze én betaalbare optie voor raambekleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *