keuken renovatie

Voordelig je keuken opknappen

Voordelig je keuken opknappen

Een nieuwe keuken is een behoorlijke investering en niet voor iedereen weggelegd. Stel je hebt een bestaande woning gekocht en de keuken is betrekkelijk nieuw, maar totaal niet je smaak. Of de kat heeft jarenlang zijn nagels gescherpt aan de keukendeurtjes, maar de kasten en indeling zijn nog prima. Dan is jouw keuken opknappen misschien een beter idee dan een nieuwe keuken te kopen.

Keuken opknappen: deurtjes vervangen

Als het model van de keukendeurtjes verouderd is, de kleur niet meer past bij het veranderde interieur of de fronten gewoon versleten zijn, dan zijn deze heel eenvoudig te vervangen door nieuwe. Het vervangen van alleen de keukendeurtjes is een hele goede optie als de rest van de keuken nog goed is.

Er is altijd wel een model deur dat bij jouw in de smaak valt, of je nu houdt van klassiek of modern. Alle keukendeuren zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Omdat iedere keuken anders is en de keukenkastjes qua maatvoering zullen verschillen, kunnen de keukendeurtjes op maat, speciaal voor jouw, geproduceerd worden.

keuken renovatie

Vergeet de handgrepen niet!

Handgrepen zijn een wezenlijk onderdeel van de keuken (tenzij je uiteraard een greeploze keuken wilt). Handgrepen voor op je keukendeurtjes zijn er tegenwoordig in vele uitvoeringen: knoppen, klassieke grepen, ingefreesd, staafgrepen, enz. Ook in maatvoering en kleur zitten grote verschillen. Een handgreep zit in je keuken volop in het zicht en bepaalt een belangrijk deel van de uitstraling van jouw gerenoveerde keuken. In veel gevallen kunnen de grepen van jouw huidige keuken vervangen worden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop ze gemonteerd zijn. Zo krijgt jouw keuken met alleen nieuwe keukendeurtjes en handgrepen een compleet nieuw aangezicht.

Foto’s: Kitchen Improvement

http://www.kitchenimprovement.nl/

Bron: Voorlichtingsburo Wonen

http://www.voorlichtingsburowonen.nl

_Voorlichtingsburo_Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *