verhuizing

Voorbereiding verhuizing

De app op mijn telefoon zegt dat het nog 25 dagen duurt voordat ik de sleutel van mijn huis krijg. Nog 25 dagen voordat ik aan de slag mag. Nog 25 dagen om alles te regelen.

Verhuischecklist

Bij verhuizen komt veel kijken. Je moet veel regelen. Zo moet je regelen dat je water en stroom hebt op je nieuwe adres. Zonder dit kan je niet starten met klussen. Ook is het wel handig om te regelen dat je tv, internet en eventueel telefoon krijgt op je nieuwe adres.

Bij mij is het aan de ene kant heel erg makkelijk. Mijn ex blijft nog in ons huis zolang het niet verkocht is. Dus ik vraag alles nieuw aan. Dat is aan de ene kant een voordeel want persoonlijk vind ik dit makkelijker. Het tv en internetpakket neem ik echter wel mee omdat dit allemaal gekoppeld is aan mijn bedrijf. Nu moet ik dus straks alle juiste stekkers en dozen mee naar mijn nieuwe adres nemen en dan hopen dat ik niets vergeet. Gelukkig komt er van KPN wel een monteur om alles op mijn nieuwe adres aan te sluiten.

Verder moet ik natuurlijk de adreswijzigingen regelen. Ook hierbij is het een voordeel dat mijn ex nog in ons oude huis is. Mocht ik iets vergeten zijn dan komt de post nog op mijn oude adres en kan ik dit gewoon even ophalen. Natuurlijk kan je zo iets ook met de nieuwe bewoners van je huis regelen of kiezen voor de doorstuur service van de post.

Verhuizen

Waar ik het meest tegenop zie is de verhuizing zelf. Mijn spullen (deels staat in een opslag) moeten van twee plekken naar mijn nieuwe huis. Op zich is het niet veel en kan ik de 1e week al heel veel klein spul meenemen maar toch is zo’n verhuisdag altijd zwaar en een dag vol stress. Ik zou er voor kunnen kiezen om een verhuisbedrijf in de arm te nemen maar omdat het eigenlijk maar 2 keer een klein busje vol is heb ik voor deze keer besloten het met familie en vrienden te regelen. Ondanks dat ik weet dat juist het inhuren van een verhuisbedrijf zoveel stress kan schelen. Zij nemen dan alles uit handen en bijkomend voordeel is dat jij niet zelf hoeft te tillen.

De kinderen willen dit keer ook heel erg graag helpen. Zij vinden het super stoer om mee te mogen helpen met sjouwen en alles een plekje te geven. Zij hebben in januari een studiedag en op deze dag gaan we met een klein groepje aan de slag om de grote meubels stukken over te huizen naar onze nieuwe woning.

Maar eerst nog 25 nachtjes slapen, dan aan de slag met een kwast en het behang. Als dat klaar is kunnen we over naar ons nieuw plekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *