Voor en nadelen van led tl verlichting

Nu de tijd is teruggezet wordt het al vroeg donker. De meeste van ons zullen in het donker naar huis komen. Het is dus van belang dat we weer goed verlicht zijn. Niet alleen op de fiets maar ook rond het huis. Want er is niets vervelender dan je fiets terug te moeten zetten in een donkere schuur. 

Een van de lampen die erg geschikt is voor het verlichten van je schuur zijn led tl lampen. Deze lampen gaan 5x langer mee dan de gewone tl lamp. En daarbij gebruiken een led tl lamp 60% minder energie, wat weer goed is voor onze energierekening en het milieu. 

Veel mensen hebben in de schuur of carport een TL buis hangen. In ons oude huis hadden we TL verlichting onder de keukenkastjes en in badkamers vind je nog wel eens ronde buizen achter de spiegel.

TL verlichting is vooral praktisch licht, wat natuurlijk ook veel in kantoren of winkels wordt gebruikt.

Het nadeel van gewone TL buizen is natuurlijk dat ze niet zo heel lang meegaan, vrij kwetsbaar zijn en niet zo goed zijn voor het milieu. Gewone Tl buizen verbruiken toch best wat stroom, maar een gewone TL buis bevat ook kwik, een giftige stof, waardoor een gewone TL buis bij het chemisch afval moet worden ingeleverd.

Nu is het echter tijd om over te stappen naar LED TL buizen. Led TL buizen hebben de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Waar de eerste led buizen nog een blauwachtig licht gaven is dat nu helemaal verleden tijd.

Led tl buizen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vergelijkbaar met de kleuren van een normale tl buis. Denk aan warm-wit, daglicht, koel-wit en zelfs zeer warm-wit.

Een oude tl buis vervangen voor Led is een fluitje van een cent. Led buizen zijn zo gemaakt dat ze altijd in een oud armatuur passen. Voor elk type armatuur is een led tl lamp te vinden. 

Kortom, de led tl lampen zijn gewoonweg een verbeterde versie van de conventionele tl lamp. Wat duurder in aanschaf, maar je hebt er letterlijk langer plezier van. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *