graham

Vogeltjesbehang in het interieur

Vandaag reed ik door een wijk waar men veel had aangebouwd en omdat het een wijk was met wat oudere woningen had men veel gebruik gemaakt van serres. En dan niet een standaard serres maar met prachtig raam werk.

Een serre doet mij altijd denken aan Engeland. Ik kom hier regelmatig en als we daar blijven verblijven we toch vaak een groot deel in de serre. Onze familie heeft daar dan ook een gezellig zitje waar ook het speelgoed van de kinderen ligt. Het grote voordeel vind ik dat het een plek is met veel licht. Dat is ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een serre in plaats van voor een aanbouw. De vele ramen in een serre geven toch gelijk al sfeer en zijn beter lichtdoorlatend dan een groot betonnen blok. 

Serre inrichten.

Ik zou bij het inrichten van een serre toch enigszins er een Engelse touche aan geven. Het vogeltjesbehang van Graham & Brown past hier goed bij. Dit behang doet mij al snel denken aan een Engels interieur. Een muur zou ik behangen of een deel van de muur zou ik behangen en deze combineren met de kleur mouse van Painting the Past.

painting the past

Natuurlijk hoort in er een serre een heerlijk stoel. En bij het behang vind ik rotan wel passen. Het voordeel van rotan de openheid welke het materiaal biedt. Daarbij mag rotan wel verkleuren. Daar wordt het alleen maar mooier van. Als je een stof van stof in een ruimte neer zet waar veel zonlicht binnenvalt zie je toch al snel verkleuring van je stof en dat maakt het meubel er vaak niet mooier op. Met rotan heb je dat probleem niet.

rotan stoel

Planten en bloemen

Ik vind een serre ook de plek om een weelderige bloemenzee van te maken. Vensterbanken vol potten gevuld met bloeiende bloemen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heerlijk plek om te verblijven en in mijn geval om mij even terug te wanen in de serre van mijn Engelse gastverblijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *