voorjaar ikea

Vier de lente met de nieuwe voorjaarscollectie van IKEA

De voorjaarscollectie van IKEA brengt frisse energie in huis en viert de lente: gordijnen met een print van bladeren tot beddengoed met aardse tinten en romantische bloemen. Duurzame methoden en materialen staan centraal in de nieuwe collectie. Zo zijn er manden van bamboe en bananenvezels en een lampenkap gemaakt van zeegras. Het draait dit voorjaar om bewust leven, geïnspireerd door – en met respect voor – de natuur. IKEA introduceert ook gordijnen die door middel van een speciale techniek de lucht in huis zuiveren. Het Zweedse woonwarenhuis wil op die manier bijdragen aan een schonere lucht en actief luchtvervuiling verminderen. De nieuwe producten zijn vanaf februari 2020 verkrijgbaar.

ikea voorjaar

Van bamboe tot zeegras

De handgemaakte TJILLEVIPS manden zijn geweven van verschillende soorten natuurlijke materialen: van bamboe en bananenvezels tot zeegras en populier. De subtiele, natuurlijke kleurverschillen en de traditionele technieken maken elke mand uniek. De handgemaakte TORARED lampenkap is gemaakt van zeegras. De openingen in de kap zorgen voor bijzonder lichtinval in de kamer.

gordijnen ikea

Natuur als inspiratie

De designers van IKEA lieten zich inspireren door de natuur: van kleuren die doen denken aan lentewandelingen door de Zweedse bossen tot dieren en weelderige bloemen. De ALPKLÖVER gordijnen met een print van groene bladeren zorgen voor privacy én laten de eerste zonnestralen door. Je haalt de lente in de slaapkamer met de warme, aardse tinten van het JUNIMAGNOLIA dekbedovertrek, de romantische bloemen op het PRAKTBRÄCKA beddengoed, kussenslopen VENCHE, ÅSATILDA, KNIPPARV en de levendige bladeren op het HILDIGARD vloerkleed.

ikea kleuren kinderen

Zweedse tradities

De patronen op het KÄPPHÄST kindertextiel zijn geïnspireerd op de vrolijke kleuren van lovikkavantar – de traditionele handschoenen uit de Zweedse Lovikka regio. Kinderen dromen weg onder beddengoed met prints van treinen, fietsen en beren. Spelen kan op het vloerkleed met prints in groen, rood, roze en geel. Uitrusten kan op het kussen met lichtblauwe olifant.

ikea keuken rood

Opgeruimd en schoon

Geef de keuken een nieuwe uitstraling met het roodbruine KALLARP en donkergroene BODBYN keukenfront. Extra handig: vocht en vlekken veeg je eenvoudig weg. Met de BORSTAD producten krijg je zin in de grote voorjaarsschoonmaak en houd je het huis opgeruimd en schoon: van een mattenklopper en bezem tot wasmand en kledingborstel.

ikea kruk

Rust en beweging

De BINGSTA armstoel en de LIDKULLEN zit- en stakruk zijn er voor zowel rust- als werktijd. Door zitten en staan af te wisselen, blijft je lichaam in beweging. Ontspan in de BINGSTA armstoel of breng in een handomdraai de LIDKULLEN zit- en stakruk van een actieve zitpositie naar een staande houding.

ikea gordijnen

Luchtzuiverende GUNRID gordijnen

In februari introduceert IKEA ook GUNRID: gordijnen die door middel van een innovatieve technologie de lucht in huis zuiveren. Op het textiel is een coating van mineralen aangebracht. Zodra die wordt geactiveerd door (dag)licht, worden veelvoorkomende luchtvervuilende stoffen in huis afgebroken. Een belangrijke stap in de strijd tegen vervuilde lucht. De gordijnen zijn verkrijgbaar in het lichtgrijs, lichtroze en geel.* IKEA wil niet alleen dat mensen schonere lucht gaan inademen, het woonwarenhuis wil ook het bewustzijn van mensen over vervuilende stoffen in de lucht in huis vergroten.


* Het gele gordijn is vanaf april verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *