tuinhuis

Verschillende manieren om je tuinhuis in te richten

Verschillende manieren om je tuinhuis in te richten

Een tuinhuisje in de tuin is erg handig en ontbreekt tegenwoordig in bijna geen enkele Nederlandse tuin meer. Maar wist je dat je je tuinhuisje op verschillende manieren in kunt richten? Wanneer je voorafgaand aan het plaatsen van je tuinhuisje de bestemming al weet, is het een aanrader om te kiezen voor een tuinhuis op maat. Met zo’n tuinhuis bepaal je op voorhand de grootte, de verdeling, het aantal ramen en de dakvorm. Wat de bestemming dan ook is, het past altijd. Maar hoe kun je je tuinhuisje dan allemaal inrichten? Dat lees je hieronder:

Je tuinhuisje als opbergruimte

Je tuinhuisje gebruiken als opbergruimte is de meest voorkomende vorm van inrichting. Hierbij kun je denken aan het opslaan van spullen die je gebruikt in de tuin, zoals de grasmaaier, bezems en andere tuinonderhoudartikelen, maar ook fietsen en je tuinmeubilair in de wintermaanden. Waar bij de een al deze spullen netjes opgeruimd zijn, resulteert het bij de ander meer in een rommelhok.

Als ontspanruimte

Tijd voor jezelf is iets wat ons tegenwoordig regelmatig ontglipt, terwijl dit toch erg belangrijk is. Wanneer je in huis wat weinig ruimte hebt voor het creëren van die ontspanruimte (buiten je slaapkamer) en er bijvoorbeeld huisdieren en/of kinderen rondhuppelen, is het inrichten van je tuinhuisje als ontspanruimte een goede optie. Richt het tuinhuisje in met een lekkere stoelen, een goedgevulde boekenkast of eventueel een sauna. En hoe lekker is het om deze ontspanruimte uit te breiden naar buiten? Het plaatsen van een houten overkapping is daarvoor ideaal. Hier kun je lekker genieten van de laatste zonnestralen op een zwoele zomeravond of van de eerste warmte op een zondagmorgen.

Als werkruimte

Werk je regelmatig thuis of heb je een hobby die wel wat ruimte en tijd eist? Richt dan je tuinhuisje in als werk- en/of hobbyruimte. Het is de perfecte manier om je werk- en privéleven van elkaar gescheiden te houden. Het grote voordeel is dat je je spullen niet constant moet opruimen, terwijl wanneer je aan de keukentafel werkt dit bijvoorbeeld wel zou moeten. Een echte win-win situatie dus.

Leuk voor de kids

Waar normaal altijd een kamer in huis ingericht wordt als speelkamer voor de kinderen, is het inrichten van het tuinhuis als speelkamer ook een goede oplossing. Hierdoor verlies je in huis geen ruimte, hebben zowel jijzelf als de kids wat privacy en zijn ze toch in de buurt mochten ze je nodig hebben of andersom. En het spelen in het tuinhuisje maakt de stap niet zo klein om ook lekker buiten te spelen. Dat is wat we allemaal willen stimuleren toch?

Dit is maar een kleine greep uit de mogelijkheden voor het inrichten van je tuinhuisje. Eigenlijk kan alles en is niets te gek. Heb jij je tuinhuisje op een bijzondere manier ingericht? Laat het dan weten middels een reactie.

tuinhuis

tuinhuis

tuinhuis

1 thought on “Verschillende manieren om je tuinhuis in te richten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *