Verlichting boven de eettafel

Wat ben ik blij met de komst van de lente. Ineens gaat het heel erg hard. De krokussen en sneeuwklokjes laten zich zien, de vogeltjes fluiten en het allerbelangrijkste: het is langer licht. Lange tijd was het al donker voordat mijn vriend thuis kwam. Hij is meestal rond 17.00 thuis en gelukkig is het sinds kort rond dat tijdstip nog steeds licht. Hierdoor heb ik het gevoel dat de avonden langer duren.

zwarte hanglamp

 

Ondanks dat het langer licht is is het nog wel noodzakelijk om tijdens het eten de lampen boven de eettafel aan te hebben. Ik heb er namelijk een enorme hekel aan als ik niet kan zien wat er op mijn bord ligt. Een diner bij kaarslicht is dan ook niets voor mij. Ben wel een romanticus maar moet echt kunnen zien wat ik eet.

Lampen eettafel

Lampen boven de eettafel zijn sowieso een belangrijk item in je interieur. Niet alleen wordt er gegeten aan tafel, er worden ook spelletjes gespeeld, er wordt huiswerk gemaakt en de krant gelezen. Activiteiten waarbij goed licht welkom is.

En omdat naast de functionaliteit ook het uiterlijk erg belangrijk is heb ik ter inspiratie een aantal mooie hanglampen voor je verzameld.

scheepslamp

industriële lamp

Wil je meer weten over deze lampen zoals de prijzen: klik hier

Maar niet alleen een hanglamp boven je eettafel kan uitkomst bieden bij de activiteiten die ik eerder noemde. Je kan er ook voor kiezen om een tafellamp te gebruiken. Deze kan net iets meer sfeer geven dan een hanglamp. En wil je gerichter licht hebben dan kan een klemlamp uitkomst bieden. Bij Directlampen.nl kwam ik verschillende tegen. Mooi, functioneel en ook nog eens voor een laag prijsje.

klemspot

klemlamp

Een tafellamp of klemlampje vind ik vaak net iets sfeervoller dan een grote hanglamp. Of je moet de mogelijkheid hebben om het licht te dimmen.

Kortom zorg voor goed licht in je interieur ondanks dat de lichtere dagen er al weer aankomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *