Verlichting aan de wand

Veel aandacht geven we altijd aan onze hanglampen en de staande lampen maar aan wandlampen wordt vaak weinig aandacht besteed en dat terwijl goede wandverlichting zo’n meer waarde aan je interieur kan geven.

Aandachtsverlichting

Door boven of naast een kunstwerk een paar mooie lampen aan de muur bevestigen waarbij het licht gericht is op het schilderij geef je het kunstwerk extra aandacht. Door de verlichting wordt het oog nog meer naar het schilderij toegetrokken. Maar dit kan je ook toepassen als je een plankje hebt met daarop een item wat wel in de schijnwerpers gezet mag worden. Denk hierbij aan een mooie familiefoto of die vakantiesouvenir die je hebt meegenomen van je laatste reis. Vooral spotjes hebben goed de mogelijkheid om te fungeren als aandachtsverlichting.

wandspots

Bron: Wandlampen-expert

Lees(wand)lamp

Wandlampen zijn ook erg geschrikt als leeslamp. Zeker als je een lamp neemt met een uitschuifbare arm. Als je klaar bent met lees plaats je hem richting de muur, wil je lezen dan trek je de lamp uit. Deze lampen zijn ook ideaal om naast het bed te bevestigen. Als je er ook nog een kiest waarbij je de kap iets kan draaien beperk je de overlast voor je partner.

wandlamp

Bron: Archilovers

bedlamp

Bron: Glanerie-moderne

Wandlampen in de badkamer

Een plek waar een wandlamp goed gebruikt kan worden is de badkamer. In de meeste badkamers is meestal maar een licht beschikbaar. Het nadeel hiervan is dat je vaak met het licht in je rug richting de spiegel staat. Zeker met opmaken en scheren kan dit vervelend zijn. Door naast de spiegel wandlampen te bevestigen krijg je licht van voren, dit werkt makkelijker.

Lampen voor de badkamer zijn spatwaterdicht om problemen met vocht te voorkomen.

wandlamp badkamer

Een groot assortiment aan wandverlichting vindt je bij de wandlampen-expert

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *