Verkoopstyling: Van rommelruimte naar ruimte met een functie

Het gaat goed met de verkoop van woningen in Midden Nederland. Vooral in de Randstad. De looptijd van te koop staande woningen wordt steeds korter, sommige woningen worden binnen 3 weken nadat ze zijn aangemeld op de Funda al verkocht. Eerlijk is eerlijk, deze woningen zien er in verreweg de meeste gevallen goed “gestyled” uit en dat helpt zeker mee.

Maar, er komt altijd een maar, hoe zit het dan met de woningen die al veel langer te koop staan? En dan bedoel ik langer dan 6 maanden. Deze woningen dreigen een beetje tussen de (spreekwoordelijke) wal en het schip te geraken. Er zijn nauwelijks kijkers op Funda meer en bezichtigingen blijven dan ook uit. Natuurlijk probeer je samen met je makelaar er alles aan te doen om aandacht voor je te koop staande woning te krijgen en te behouden. Regelmatig bekijk ik de foto’s op Funda van te koop staande woningen en iedere keer valt me wel iets op waarvan ik denk dat met wat aanpassingen een woning op meer aandacht kan rekenen van de potentiële huizenkoper. Ik heb al eerder een blog geschreven over voornamelijk de gedateerde foto’s van de voorzijde en de tuin en een blog over de kinderkamers waarbij sprake is van te veel speelgoed en overdadig kleurgebruik.

Deze keer wil ik graag jouw aandacht vragen voor de zolderverdieping. Wanneer je de zolder, of een deel hiervan, niet in gebruik hebt als volwaardige kamer ben je al snel geneigd om alle spullen die je niet direct nodig hebt daar neer te stallen. We verzamelen ontzettend veel spullen om ons heen waarvan we denken ze ooit nog een keertje nodig te hebben. Mijzelf incluis, vandaar dat ik over “wij” spreek. De meest voorkomende reden waarom we dit doen is simpelweg omdat het makkelijk is (zeker als je een gezin hebt). Je moet het ergens kwijt, wie weet heb je het ooit weer nodig of ooit ga je het wel eens een keertje uitzoeken en opruimen. Of de kinderen zijn de deur uit en je maakt geen gebruik meer van de vrijgekomen ruimte. Bedden, kasten, banken blijven dan staan want anders is de ruimte zo leeg. Herkenbaar?

Zodra de beslissing genomen is om de woning te gaan verkopen komt er ontzettend veel op je af. Alles moet netjes, geordend en opgeruimd zijn. Dus ook de zolderverdieping of rommelkamer. Gewoon alles een beetje aan de kant zetten of in een hoekje bij elkaar werkt eigenlijk niet. De gedachte hierachter is vaak dat de potentiële huizenkoper er maar doorheen moet kijken want ze zien heus wel de ruimte en alle rommel gaat toch weg zodra de woning verkocht is. Helaas is dit een denkfout want het eerste wat opvalt op de foto is een volle en rommelig aandoende ruimte waar de koper dus echt niet door heen kan kijken. Een potentiële huizenkoper wil een ruimte met een functie zien. Dus een werkkamer of een slaapkamer, een extra logeerkamer of speelkamer. Alles behalve een verzamelplaats van (overbodige) spullen.

Natuurlijk ligt het niet alleen aan de zolder of die ene kamer dat je woning even wat minder goed in de markt ligt, er spelen wellicht nog andere factoren mee maar het kan zeker geen kwaad om toch die ruimte maar eens aan te pakken en er iets moois van te maken.
Kost veel te veel geld? Welnee, veel van je vrije tijd dat misschien wel maar dan krijg je er wel iets moois voor terug. 

zolder opruimen

VerkoopStylingTips: 
Gebruik het bed en de kast om er een leuke logeerkamer van te maken. Met neutraal gekleurd beddengoed en een paar leuke kussens creëer je in een handomdraai een leuke en sfeervolle slaapkamer. Heb je een bureau of oude tafel over? Maak er een werkkamer van. Maak gebruik van verschillende accessoires en je ziet het verschil. Zijn de kasten nog goed en bruikbaar maar lelijk bruin geef ze dan een kleurtje met kalkverf. Deze kalkverf (Abbondanza) breng je snel en gemakkelijk op, je hoeft niet te schuren alleen het hout goed ontvetten en het resultaat is verbluffend. Zelf ben ik op zolder aan de slag gegaan en heb een werkruimte gecreëerd met behulp van oude meubels en accessoires die op zolder stof stonden te verzamelen. De kast en de tafel heb ik van een nieuwe verflaag (kalkverf Warm Black en Soft Silk Pure White) voorzien. Het resultaat is een heerlijke lichte ruimte met een duidelijke functie.

Ook wanneer jouw woning niet in de verkoop staat!!

Wens je ontzettend veel succes!!!!

Carin

PS: Meer tips? Neem eens een kijkje op http://www.tudorstyle.nl/

Voor:

Washoek

Na:

Washoek nieuw

Voor:

Boekenkasten

Na:

Boekenkasten nieuw

Voor:

Rommelhoek

Na:

verkoopstyling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *