verhuizen

Verhuizen… of toch niet?

Ben je uitgekeken op je huidige huis of wil je gewoon groter gaan wonen? Vind je je huis eigenlijk perfect, maar ben je de locatie een beetje beu? Je kan genoeg redenen hebben om te willen verhuizen. Maar als je er wat langer over nadenkt, kan het ook best zo zijn dat je erachter komt dat je eigenlijk nog gewoon prima woont. In dit artikel geven we je wat meer informatie over verhuizen. En ook over gewoonweg blijven zitten waar je zit.

Een nieuw huis is leuk!

Ja dat klopt, gaan wonen in een nieuw huis is hartstikke leuk. Maar er komt ook van alles bij kijken. Er zal waarschijnlijk een nieuwe hypotheek afgesloten moeten worden en dan heb je ook nog de verhuizing zelf die je moet gaan doen. Dat kan bij sommige mensen best wel wat stress opleveren. Toch maar verbouwen dan? Maar ja, dan heb je weer te maken met de stress die met een renovatie gepaard gaat. Bedenk dus vooraf goed wat voor jou zwaarder weegt. Lijkt het je allebei verschrikkelijk en is je huidige huis eigenlijk nog gewoon prima? Lekker blijven zitten dan!

Maar word je er echt gelukkiger van?

Vaak denk je dat je, als je eenmaal een nieuw huis hebt, je je nog blijer en prettiger zult voelen. Maar wees nou eens eerlijk: was dat ook echt zo bij je voorgaande verhuizingen? Misschien was je in dit huis ook al na een week aan al het moois en nieuws gewend. Soms is het belangrijk om je weer even te realiseren wat je nu eigenlijk allemaal al hebt. We hoeven niet altijd maar ‘meer, meer, meer’. Maar goed, misschien heb je nu wel verschrikkelijke buren of ben je plotseling zwanger van een drieling en woon je in een tweekamerflatje. Dan kan verhuizen natuurlijk wel de juiste oplossing voor je zijn.

Andere mogelijkheden

Als je niet tevreden bent over je huidige woonsituatie, hoef je niet alleen te kiezen tussen verhuizen of verbouwen. Probeer de werkelijke reden van je verhuiszin te achterhalen. Misschien wil je wel gaan verhuizen omdat je je huidige maandlasten op dit moment zo hoog vindt. Kijk dan eens of je  hypotheek oversluiten voor jou een interessante optie is. Daar zitten uiteraard wel allerlei kosten aan verbonden, maar als je je goed laat voorlichten, krijg je precies te horen hoeveel je uiteindelijk kunt besparen met het oversluiten van je hypotheek.

Verhuizen, verbouwen, blijven zitten waar je zit: elke situatie is anders en vraagt om een andere oplossing. Zet voor jezelf op een rijtje hoe en wat en bepaal wat je in jouw geval het beste kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *