Veilig verbouwen in je eigen huis

Afgelopen september woonde we alweer een jaar in onze nieuwe woning. In het jaar is er veel veranderd. Vooral op het gebied van meubels want, voor veel van de meubels die we hadden besteld gold een lange wachttijd. Gelukkig zijn deze nu allemaal binnen. 

De woonkamer is klaar, we moeten alleen nog de lamp boven de eettafel ophangen. 

Zolder verbouwen

De enige grote klus die we nog hebben is het verbouwen van de zolder. In februari en mei zijn hier dakkapellen geplaatst en tot op heden hadden we nog geen geschikt iemand gevonden om dit project samen met ons op te pakken. Gelukkig is dat nu gelukt en kunnen we samen aan de slag. 

Veilig klussen

Een groot deel van de verbouwing zal gerealiseerd worden door een professional. Een echte vakman. Wijzelf gaan ook een deel voor onze rekening nemen. Doordat we redelijk lang hebben moeten zoeken naar een juiste aannemer hebben we goed rond kunnen kijken. We weten hoe we de zolder willen aanpakken. Zo komt er een slaapkamer met inloopkast, kantoor, badkamer en wasmachine ruimte. De aannemer gaat de basis zetten en wij gaan het afmaken. Ook zullen we de aannemer deels helpen. Wij moeten dan ook goede werkkleding en schoeisel aanschaffen. Vooral het laatste, want ik ben iemand die graag klust op mijn sokken. Niet echt handig als je een complete zolder gaat verbouwen. Ik moet dus op zoek naar goede klus schoenen en dan het liefst veiligheidsschoenen met een stalen neus en ondoordringbare zool. Heb ooit meegemaakt dat er een spijker door mijn schoen heen ging toen ik bij vrienden aan het klussen was. Geen fijn gevoel dus dit keer ga ik de juiste maatregelen treffen. 

Veiligheidsschoenen

Zowel mijn man als mijn zoon dragen al met grote regelmaat veiligheidsschoenen. Ze dragen beide veiligheidsschoenen van engelbert straus. Een webshop waar je allerlei werkkleding kan kopen. Mijn man droeg ze in zijn werk als geluidstechnicus. Mijn zoon deelt deze passie en is geluidstechnicus op zijn middelbare school. Omdat hij ook met zware boxen sjouwt moest hij van ons ook schoenen met een stalen neus kopen. En gelukkig zijn deze niet meer oubollig maar super hip waardoor ook de jeugd er goed beveiligd bij kan lopen.

bron:engelbert-strauss.nl

Mijn zoon draagt ze dan ook met veel plezier. 

Zelf vond ik het in eerste instantie een beetje zonde om veiligheidsschoenen te kopen maar er moet nog meer verbouwd worden dus goede schoenen zijn altijd welkom. Daarbij heeft mijn man zijn schoenen al jaren en nu hij zzp-er is geworden gebruikt hij de schoenen zelfs als wandelschoenen. Ze zitten lekker warm en door zijn stevigheid voel je weinig van eventuele uitstekende boomstronken. 

Al met al zijn we klaar om te klussen. Klaar om de zolder tot ons paradijsje te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *