fauteuil

Tumbler fauteuil, ontwerp Studio Tom Dissel

Tumbler is een compacte fauteuil die door zijn verfijnde belijning een vriendelijke uitstraling heeft. Doordat de kuip van de fauteuil in zijn frame lijkt te zweven ontstaat een ruimtelijk effect. Tumbler is uitnodigend door zijn ronde vormen en maakt die belofte waar door zijn goede comfort.

Studio Tom Dissel over Tumbler:

‘Mijn fauteuil is een echte tuimelaar. Hij hangt in een metalen frame waardoor de kuip lijkt te zweven. Tumbler beschouw ik als een acrobaat die zijn kunsten vertoont op het koord: evenwichtig en spannend. Op het frame vindt hij zijn balans. Tumbler heeft een strakke uitstraling, maar door zijn afgeronde, verfijnde belijning tegelijkertijd een vriendelijk en uitnodigend karakter.’

Tumbler is medio september verkrijgbaar vanaf € 999,- in stof en leer via de erkende Design on Stock verkoopadressen. Het frame is standaard uitgevoerd in Dark en is tegen een meerprijs verkrijgbaar in geborsteld RVS.

Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

NIEUW IN ONS ONTWERPTEAM: Studio Tom Dissel

Van jongs af aan voelt Tom Dissel (1985) zich aangetrokken tot meubels. In de meubelfabriek van zijn opa, kon hij al vroeg van de designwereld proeven. Als klein kind brengt Tom vele uren door met knutselen en producten ontwerpen. De stap naar de Design Academy Eindhoven, waar hij in 2011 afstudeert, was een logische. Tom zoekt in zijn werk de grenzen op tussen ambacht en industrie. Hij start met ontwerpen door te experimenteren met materialen en vormen. Zo ontstaan verrassende resultaten die hij vervolgens vertaalt naar een functie en uiteindelijk een product. Hierdoor behoudt hij een spontaniteit in zijn ontwerpen die een bepaalde vanzelfsprekendheid uitstraalt.

Tom heeft al sinds zijn studietijd zijn eigen studio in productontwerp. In 2011 heeft Tom met zijn ontwerp Inside Out de Elle Decoration Talent Award gewonnen en is zijn stoel opgenomen in de collectie van Label. In 2014 won Tom de Dutch Design Challenge USA met zijn Home Harbor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *