schuttingen

Tuininspiratie, privacy in de tuin

Nederland is een dichtbevolkt land. Er zijn maar weinig woningen waar je geheel vrij kan zitten. Het merendeel van de mensen woont toch in een wijk waar meerdere huizen staan. Vrijstaand wonen is voor vele een droom maar helaas vaak niet haalbaar. Nu is het gezellig om in een woonwijk te wonen want je hebt altijd aanspraak maar het heeft ook nadelen.

Een van de dingen die soms wat vervelend zijn is het feit dat iedereen je kan zien. Je hebt soms weinig privacy. En nu met het mooie weer willen we toch graag even met ons gezin van het weer en de tuin genieten. Niet iedereen hoeft te zien wat er op de bbq ligt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om privacy in je tuin te creëren.

De heg:

Een groene oplossing om je tuin af te scheiden van de rest is met een heg. Er zijn verschillende soorten planten hier geschikt voor. Je kan kiezen voor een conifeer of je plaatst rekken met klimop. Door te werken met een haag creëer je meteen een oase aan groen in je tuin. Het nadeel is echter wel dat je de planten wel moet onderhouden. Je moet ze wel snoeien anders woon je binnen de kortste keren in jungle.

De houten schutting:

Ben je niet van het snoeien dan is de keuze snel gemaakt, ga voor houten schuttingen. Plaats alom schutting en fleur deze op met mooie bloembakken.

Al dat hout kan al snel een beetje saai worden. Speel daarom met de hoogte van de schutting. Of plaats bij sommige delen een raamwerk waarbij je dan nog naar de buren kunt kijken. Kan je op die manier ook nog even met de buren kletsen.

privacy in de tuin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *