Tuindagen Landgoed Vollenhoven

Al vijf jaar staat hij op mijn verlanglijstje de tuindagen bij landgoed Vollenhoven, elk jaar was er wel iets waardoor ik niet ging. Andere event, regen en volgens mij was hij een jaar dat de fair door de organisatie afgelast is. Dit jaar kwam het er dan eindelijk van. Omdat het vlakbij ons huis is ben ik samen met mijn dochter op de fiets naar de tuindagen gegaan.

IMG_3729

Je kan je auto er ook wel parkeren maar dan parkeer je in het weiland. Het is erg goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

Ik rij bijna dagelijks langs dit landgoed en omdat het al jaren op mijn wishlist stond had ik er een soort beeld bij. Daarom ben ik blij dat men 1e keer per jaar de mogelijkheid bied om te zien wat er achter dit mooie huis schuilgaat. Het huis wordt nog daadwerkelijk bewoont. Mijn dochter vond het erg jammer dat wij deze bewoners niet waren want wie wil er nu niet op een landgoed wonen met daarop een zwembad, tennisbaan en een gigantische moestuin en pluktuin. Bovendien is de tuin echt schitterend aangelegd. En in de oude ijskelder huizen hedendaags 60 tot 70 vleermuizen.

IMG_3731

IMG_3748

IMG_3749

IMG_3747

IMG_3757

IMG_3750

Overal op het landgoed staan tijdens de tuindagen lifestyle of tuinstands. Naast de bloemenzee van het landgoed zelf waan je je door deze stands ook nog eens in een bloemenzee. En kan je als je geinspireerd bent door de vele bloemen en planten op het landgoed gelijk planten meenemen voor je eigen tuin of balkon.

IMG_3740

IMG_3742

IMG_3743

IMG_3744

Daarbij heeft men een mooie rondleiding over het hele landgoed voor de bezoekers gepland, voor een meerprijs van 2 euro kan je ook een rondleiding met gids krijgen. En in het boekje wat je bij de entree krijgt wordt je uitgelegd waar je wat te zien krijgt en verteld men er ook iets van de historie bij.

IMG_3752

IMG_3760

IMG_3764

IMG_3768

IMG_3770

Mijn dochter en ik waren vooral erg gecharmeerd van de prachtige moestuin. Komkommers, druiven, sla, rode bessen noem het maar op je kon het allemaal terugvinden in deze gigantische moestuin. En daarbij was er ook een groot deel gereserveerd voor een prachtige bloemenzee waar je voor 5 euro een bosje van mocht plukken. Mijn dochter en ik hebben samen een mooi boeket samengesteld en het leuke was dat iedereen ons er onderweg op aansprak. Vele wilde weten waar ook zij zo’n bosje konden samenstellen. En zeg nu zelf dat is toch ook super leuk om te doen. Met een schaar een groot bloemenveld in gaan en je inspiratie de vrije loop laten.

IMG_3774

IMG_3775

IMG_3777

IMG_3779

IMG_3781

IMG_3782

Bij de orangerie en het theehuis was er ruimte om iets te drinken. De orangerie wordt ook verhuurd voor feesten en bruiloften. Nu konden wij er heerlijk picknicken. Ik vond het sfeertje bij de organerie erg leuk. Iedereen zat ontspannen te genieten van het zonnetje onder het genot van een drankje.

IMG_3789

Voor de kinderen waren er ook speciale activiteiten. Zo was er het thema moestuin waar ze ook een kookworkshop konden doen georganiseerd door de kinder kooktuingerei en kon men grote bellenblazen.

IMG_3822

Kortom ik vond het echt de moeite waard. Helaas zijn de dagen er maar 1 keer per jaar dus als ik je getriggerd heb met mijn foto’s en blog zal je de fair voor volgend jaar op de agenda moeten zetten.

Nog wat inspiratiebeelden:

IMG_3798

IMG_3803

IMG_3801

 

IMG_3814

 

IMG_3794

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *