TRENDS VOOR IN DE KEUKEN 2017/2018

Als ontwerper van interieurs ga ik vaak ook maar door en door. Ik heb abonnementen op vakbladen waar ik niet eens de tijd voor heb om ze ook eens echt goed te lezen. Maar soms neem ik wel de tijd om eens rustig over dingen na te denken.  Nu heb ik net een keuken voor een klant ontworpen. Maar ben ik nu ook ‘per ongeluk’ trendmatig bezig? Of pik je misschien links of rechts toch stiekem van alles mee. Of voel je aan waar de trend ligt vanuit de beelden die je linksom en rechtsom op je af komen? Ik heb het antwoord niet. Maar nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de keukentrends.

Na wat gespeur op internet komt het eigenlijk in grote lijnen hier op neer:

  1. ZWEVENDE KEUKEN

Heb je het ook al gezien? De zwevende keuken.De onderkastjes hangen los van de vloer aan de wand. Dit heeft een ruimtelijk effect, zeker ook in een kleinere keuken.

zwevende keuken

  1. BREDE LADES

Op meerdere sites kwam ik ook de bredere lades tegen. Geen deurtjes meer van 60 cm breedte op een rij. Maar praktische diepe brede lades boven elkaar geplaatst. Je kunt nu makkelijk bij de achterste spullen in het kastje. Dat is toch een stuk lastiger met gewone deurtjes.

(www.uw-keuken.nl)

  1. INDUSTRIELE KEUKEN

De industriële stijl komen we overal tegen dus ook zeker in de keuken. (www.eigenhuiskeukens.nl)

  1. INDOOR GARDENING

Of je nu in de stad woont of lekker vrij in de natuur: er is niets zo lekker als genieten van je zelfgekweekte groenten en kruiden. En deze trend zie je veel terug. Behalve dat het lekkere kruiden oplevert, zijn de planten ook erg decoratief. De IKEA, Karwei, Action en dit soort winkels hebben de leukste spullen  hiervoor.

TRENDS VOOR IN DE KEUKEN 2017/2018

  1. PITT COOKING

Erg stoer vind ik het PITT cooking (www.pittcooking.com). Dit is een kookconcept waarbij losse gaspitten rechtstreeks in je aanrechtblad worden geplaatst. De techniek zit verborgen onder het aanrechtblad. Je keuken krijgt zo een unieke uitstraling, en je kunt ook zelf de plaats van de gaspitten bepalen en verder van elkaar vandaan plaatsen. Dus je pannen passen altijd op het fornuis.

Tot in juni!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  info@puurbinnen.nl

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *