breed laminaat

Trend: breed laminaat met natuurlijke houtlook

Je woning kan op verschillende manier extra ruim ogen of ruimer gemaakt worden. Zo kan de kleur van de vloer de ruimte juist groter of kleiner maken, maar ook het materiaal van de vloer is bepalend voor de sfeer in de kamer. 

Het gevoel krijgen dat de kamer er groter en ruimer uitziet, dat wil iedereen wel! De vloer is eigenlijk de basis van een ruimte die hiervoor kan zorgen. Vooral laminaat kan een ruimtelijk effect hebben. Hoe breder de planken, hoe ruimer het oogt. Smalle planken maken de ruimte drukker.  En bovendien geven brede planken meer sfeer. Hoe kan het dat breed laminaat er voor kan zorgen dat het optisch ruimer oogt, vraag je je misschien af. Heel simpel: met zo’n brede vloerplaat zijn er namelijk minder naden in de vloer. En hoe minder naden, hoe egaler de vloer is en des te groter de ruimte lijkt. Er wordt zo meer één geheel gevormd. En daarnaast heb je met breed laminaat letterlijk minder planken nodig, waardoor het ook minder werk is om het te leggen. Dat scheelt een hoop tijd. Een win-win situatie dus. 

Breed laminaat

Wil je de ruimte dus groter doen lijken én je huis inrichten volgens de laatste hippe stijl? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dé trend van dit moment is namelijk de laminaatvloer met brede planken die lijkt op een echte houten vloer en de ruimte een authentieke uitstraling geeft. Hoe mooi is dat? Er bestaat nu extra breed laminaat van Duitse kwaliteit bestaande uit unieke planken met een breedte van maar liefst 32,8 centimeter in verschillende hout designs! Dan heb je natuurlijk nog laminaat die op het eerste gezicht lijkt op hout, maar bij een goede blik toch niet op echt hout lijkt. Het unieke breed laminaat heeft een extra voelbare toplaag waardoor het hout voelbaar is en dus echt die houten uitstraling geeft. En de groeven zorgen tevens voor een natuurlijke ambiance. Er zijn verschillende varianten. Denk bijvoorbeeld aan donkere eik, onbehandelde eik, beige eik of rustiek pure eik.

Waterproof laminaat

En dit laminaat is ook nog eens waterproof! Doorgaans kan een laminaatvloer niet goed tegen vocht of water. Maar met waterproof laminaat in huis behoren zorgen hierover tot het verleden. Heb je kinderen in huis die wel eens een glas omgooien of een hond die in zijn enthousiaste bui wel eens een vaas omstoot? Dan hoef je je met dit soort laminaat geen zorgen te maken! Zelfs de V-groeven zijn waterbestendig. Dat maakt het ook nog eens onderhoudsvrij. Als je dan nog kan spelen met de juiste kleuren in huis en met veel licht, kun je het laminaat een handje helpen door het extra ruimte en licht te maken. Lichtrijke leefruimtes geven je energie en zorgen voor een lekkere frisse en royale sfeer in huis. Als je een of meerdere spiegels plaatst, wordt het natuurlijk licht weerkaatst wat resulteert in een nog lichtere woonruimte.

By Claudia Gharbi, foto van Christopher Burns on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *