Transformeer je veranda tot extra woonruimte

Wil jij ook het hele jaar door kunnen genieten van de tuin? Dan is een prachtige veranda een hele goede aankoop. Veranda’s bieden de mogelijkheid om je leefruimte uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld een extra woonkamer of eetkamer creëren. In dit artikel delen we diverse tips om zelf een veranda of terrasoverkapping te transformeren tot extra woonruimte.

Voeg elektrische zonwering toe

Buiten in het zonnetje zitten is heerlijk, maar een loungeplek in de schaduw is natuurlijk ook welkom. Voeg daarom elektrische zonwering toe aan jouw veranda. Dan kun je er echt de hele dag fijn zitten. Je kunt kiezen voor onderdakzonwering, bovendakzonwering of screens – afhankelijk van het type dak en veranda. 

Breid de veranda uit tot tuinkamer

Een standaard veranda heeft enkel een overkapping, maar geen wanden. Wanneer je echt een woonruimte wil creëren, zijn voorwanden en zijwanden wel een verstandige toevoeging. Hiermee breid je de veranda uit tot een echte tuinkamer. Voeg bijvoorbeeld glazen schuifwanden toe om de connectie met de tuin te behouden. Het voelt nog steeds alsof je in de natuur zit, maar dan met extra comfort.

Schaf comfortabele meubels aan

Zet meubels onder de overkapping die ook niet zouden misstaan in je woning. Koop dus geen plastic tuinstoelen, maar echt een volwaardige loungebank of grote eettafel met comfortabele stoelen. Op deze manier creëer je een huiselijk effect.

Laat de vloer doorlopen

Betrek de veranda bij jouw woning door de vloer door te laten lopen. Grenst de veranda aan je eetkamer of woonkamer? Kijk dan of je dezelfde vloer ‘buiten’ kunt toepassen. Het is ook al mooi als je dezelfde kleur en stijl aanhoudt. Keramische tegels met een houtlook sluiten bijvoorbeeld goed aan op een laminaatvloer. Zo betrek je de twee aparte ruimtes mooi bij elkaar.

Regel verwarming voor de winter

Als je ook in de herfst en winter wil genieten van de extra leefruimte, mag verwarming niet ontbreken. Een simpele terrasverwarmer of een elektrisch kacheltje is vaak al voldoende als jouw veranda (schuif)wanden heeft. Ook de juiste zonwering kan ervoor zorgen dat warmte langer blijft hangen onder de overkapping.

Maak het gezellig met ledverlichting

Voeg tot slot duurzame ledverlichting toe. Hiermee maak je de ruimte gezelliger en tegelijkertijd functioneel. Zorg ervoor dat er voldoende licht op de tafel valt voor goed zicht en besteed daarnaast aandacht aan de zachte sfeerverlichting. Als jouw veranda grotendeels open is, raden we aan om waterdichte ledlampen of waterdichte ledstrips te gebruiken.

Droom jij ook van een luxe veranda als extra woonruimte?

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *