Tips voor tijdens de bezichtiging van een huis!

Ben jij van plan om binnenkort een huis te gaan kopen? Hier komt van alles bij kijken. Een huis kopen begint natuurlijk met een bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging kan het handig zijn om goed voorbereid te zijn, zodat je weet waar je op moet letten. Daarom vind je in deze blog een paar tips. Veel succes gewenst!

Locatie

Het is belangrijk dat je toekomstige huis zelf natuurlijk naar jouw wens is, maar minstens zo belangrijk is de locatie van de woning. Aan een huis zelf kun je natuurlijk nog van alles veranderen of aanpassen, maar aan de locatie niet. Bekijk dus goed de omgeving van heen huis. Wat vind je van de buurt van het huis? En welke voorzieningen zijn er in de buurt? Zijn er voldoende winkels en eetgelegen in de buurt, en scholen en sportvoorzieningen? Iedereen vindt iets anders belangrijk hierin, dus overleg dit goed met degene met wie je het huis gaat bezichtigen. Je kunt ook de verkoper vragen hoe de buurt van het huis is.

De buitenkant

Kijk ook goed naar de buitenkant van het huis. Heeft het huis bijvoorbeeld een tuin? Zo ja, dan is het wellicht handig dat er een drainagebuis is. Deze is handig voor het afvoeren van regenwater in een tuin en kan grote plassen voorkomen, en zorgt ervoor dat water zich moeilijk kan ophopen. En wat is de staat van het dak? Door slecht weer kan het namelijk zijn dat er dakpannen vervangen moeten worden, anders heb je kans op slijtage. Ook is het relevant te kijken naar de kozijnen van een huis. Zijn deze in goede staat? En staat de woning scheef? Vragen om goed naar te kijken. 

De binnenkant

Last but not least: de binnenkant van de woning. Het is natuurlijk ook van groot belang wat je van de binnenkant van een huis vindt. Wat vind je bijvoorbeeld van de indeling? Zijn er genoeg kamers? En wat is de staat van de wanden en de plafonds? Kijk ook goed naar de keuken en badkamer. Zijn deze in orde of zou daar nog veel aan moeten gebeuren voordat jij er gebruik van kunt maken? Deze zaken brengen vaak veel kosten met zich mee, dus het is zeker belangrijk daar goed naar te kijken. Ook in dit geval kun je de verkoper hiernaar vragen. Welke onderdelen van het huis zijn recent opgeknapt en welke zijn aan vervanging toe? Zoek dit goed uit.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *