Thuiswerkplek

Tips voor het inrichten van een thuiswerkplek

Het nieuwe werken geef je natuurlijk vorm op stijlvolle wijze. Voor een thuiswerkplek is het wel zo prettig als je je er zelf ook comfortabel bij voelt. Hoe je dat doet? Je kunt het lezen in dit blogartikel!

Houd werk en privé gescheiden
Bij de inrichting van je thuiswerkplek is het slim om je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Dit is mogelijk, zelfs als je thuis werkt! Richt daarom een aparte ruimte in waar je prettig kunt werken. Dit kan een aparte ruimte zijn in huis, een serre of tuinhuisje. Aan de keukentafel werken is dus niet zo’n goed idee.

Een boekenkast en een stevig bureau
Hoe mooi is het om een hele wand te kunnen vullen met al je favoriete boeken? Om dit mogelijk te maken kun je kiezen voor een boekenkast op maat. In de houtsoort, kleuren en afmetingen die je wenst. Een kast op maat is mooi én handig om al je mappen en ordners in op te bergen die je niet gebruikt. Bovendien kun je er ook je nodige studieboeken in kwijt. Zorg verder ook voor een goed bureau en bureaustoel die helemaal aan de ergonomische eisen voldoen. Daarmee voorkom je onnodige lichamelijke klachten in de toekomst. Zorg dat het bureau stevig genoeg is.

Goede verlichting
Daglicht is het beste licht om bij te werken, maar soms is dat niet altijd mogelijk. Probeer geen TL-lampen te integreren op je thuiswerkplek, maar kies eerder voor LED-verlichting. Je krijgt daardoor geen zere ogen en bovendien kun je eventuele klanten eenvoudig ontvangen op je kantoor.

Maak je thuiswerkplek persoonlijk
Je thuiswerkplek mag best iets van jezelf hebben. Het zegt iets over je karakter en wie je bent als mens. Klanten vinden dat altijd prettig om te weten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sfeervolle kleuren op de wand of het plaatsen van mooie decoraties. Planten en/of bloemen zorgen voor de perfecte uitstraling.

Creëer zo een inspirerende thuiswerkplek waarin je je helemaal thuis voelt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *