Foto door Rene Asmussen via Pexels

Tips over hoe je een verbouwing kunt financieren

Er zijn verschillende redenen om je woning te verbouwen. Denk aan meer wooncomfort of het verduurzamen van je woning zodat je op de lange termijn op energiekosten bespaart. De verbouwing van je huis is de investering altijd waard, want het betekent dat je huis in waarde stijgt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren: het aanwenden van spaargeld, het afsluiten van een extra hypotheek of het aangaan van een lening. En bijkomend voordeel: het is heel eenvoudig om online te berekenen hoeveel je kan lenen voor de verbouwing van je huis.

De berekening van je lening

In de berekening van het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor de verbouwing van je huis worden allereerst persoonlijke gegevens als je inkomen, vaste lasten en persoonlijke situatie (alleenstaand of samenwonend) meegenomen. Daarnaast is de berekening gebaseerd op algemene leennormen die de meeste kredietverstrekkers hanteren. Deze normen voorkomen dat de maandlasten van je lening te hoog zijn.

Je dient nog wel het totaalbedrag van andere leningen die je hebt aftrekken van het maximale bedrag dat je volgens de berekening kunt lenen. Denk hierbij aan aankopen met afbetaling en openstaande bedragen op je creditcard. Het kan lonen om bestaande leningen over te sluiten naar één nieuwe lening. Dit kan goedkoper voor je uitpakken.

Een goede indicatie

De online berekening biedt een goede indicatie van het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor de verbouwing van je huis. Dit betekent echter niet dat je dit bedrag ook volledig zult lenen. Allereerst bepaalt de kredietverstrekker uiteindelijk de maximale hoogte van de lening. Ten tweede is het belangrijk van te voren na te denken over het bedrag dat je daadwerkelijk nodig hebt voor de verbouwing van je woning. Lenen kost immers altijd geld. Misschien dat je de verbouwing nog even kunt uitstellen of deels met eigen geld (spaargeld) kunt financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *