industriële hanglampen

Styling met authentieke industriële hanglampen

Om de arbeiders in de fabrieken van vroeger van voldoende licht te voorzien, werd vaak gebruik gemaakt van hanglampen. Het plaatsen van deze hanglampen was een kleine moeite en de functionaliteit was ook nog eens heel erg groot. Vandaag de dag zijn dergelijke lampen steeds meer in woningen terug te vinden. Hier zijn ze natuurlijk ook functioneel, maar buiten dat zorgen ze ook nog eens voor een stoere en robuuste uitstraling.

Industriële sfeer
Om je woning te voorzien van een industrieel tintje, is het niet noodzakelijk om je gehele inrichting overhoop te gooien. Door het toevoegen van houten objecten, leren meubels of industriële hanglampen kom je al een heel eind. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bakstenen muur, het laten plaatsen van grote open ramen en deuren of buizen en balken zichtbaar maken in je woning. Belangrijk is echter wel dat het geheel niet te druk wordt. Je kunt dan ook beter kiezen voor een rustige basis en enkele industriële objecten. Deze springen er, vergeleken met de rest van het interieur, dan echt uit en dat zal vast en zeker opvallen.

Stijlen door elkaar
Wanneer jouw woning rustig is ingericht, kun je dus prima de industriële look naar binnen halen. Industriële objecten passen namelijk prima bij een moderne, klassieke, landelijke of Scandinavische inrichting. Doordat dit rustige interieurs zijn, springt bijvoorbeeld een industriële hanglamp direct in het oog. De objecten in deze stijl zijn namelijk in tal van verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, waardoor er ongetwijfeld ook iets te vinden is dat aansluit bij jouw huidige interieur. Daarbij komt dat de industriële stijl tijdloos. Hierdoor is het dus niet noodzakelijk om over een aantal jaar weer nieuwe meubels en accessoires aan te schaffen.

Hot item
Niet alleen banken, kasten en tafels uit de industriële stijl zijn bijzonder populair in Nederland, maar ook industriële verlichting is een ‘hot item’. De laatste jaren blijkt dat met name de vraag naar industriële hanglampen behoorlijk is toegenomen. Deze verlichtingsbron zorgt voor een stoere uitstraling boven bijvoorbeeld een landelijke eettafel. Waar Nederlanders vroeger niet lang deden over de aankoop van een nieuwe lamp, kan de zoektocht naar een industriële lamp maar zo een aantal weken duren. Bij objecten uit de industriële stijl moeten mensen eigenlijk eerst verliefd worden op het betreffende product, voordat ze besluiten om definitief tot de aanschaf over te gaan. Het is dus geen impulsaankoop meer te noemen, zoals bij andere soorten lampen vaak wel het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *