Styling – Blauw is Hot

blauw interieur

Ik hou van blauw, hoewel ik me er nooit bewust van was. Maar met twee blauwe banken, een blauwe stoel, blauwe voering achter de gordijnen, blauwe schilderijen en een blauw servies realiseer ik me nu ineens dat blauw mijn interieurkleur is. 

lichtblauw

Blauw valt voor ons onder de koele kleuren omdat we het associëren met water en lucht. In de Feng Shui hoort blauw bij windrichting noord, ook koel.

Maar blauw is hot! Helder of zacht in behang, stoffen, tegels, karpetten, keramiek en glas. Blauw is rustgevend en kalmerend. Blauw geeft ons het gevoel van diepte en is aangenaam omdat het ruimte suggereert. Een serene kleur die iets waardigs heeft. In het Rijksmuseum is het ook om deze reden toegepast. Blauw trekt niet de aandacht waardoor de kunst prachtig naar voren komt.

blauw interieur

Kun jij dat thuis ook toepassen?

Zeker weten! In tegenstelling tot wat ik altijd gedacht heb is blauw een uitstekende kleur voor de koele kant van het huis, de noordkant. We denken vaak dat we contrasten moeten zoeken om het huis in balans te brengen, maar serieus, de zuidkant van je huis heeft deze kleur echt niet nodig. Ga maar na; welke kleuren kom je tegen in Zuid-Europa? Juist! Geel, roze, rood en bruin, warme kleuren voeren daar de boventoon.

Als je blauw wilt gebruiken zoek dan eens uit welke schakering je mooi vindt; meer richting turquoise of juist een wat grijzig blauw of laat het knallen met ultramarijn blauw. En welke tint past er goed bij de rest van je interieur en bij de lichtinval. Als je eerst advies wilt, zoek dan de hulp van een goede interieuradviseur of Feng Shui-consulent. Bij All’interno werken we voor advies met Sjouk Interieuradvies en Balancing Walls.

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno in Amsterdam.

Moodboards van All’interno via Pinterest.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *