sparen

Sparen voor die ene unieke eyecatcher in huis

Veel mensen veranderen voortdurend dingen in huis. Omdat ze dingen vervangen die stuk waren. Of omdat ze op zoek zijn naar een andere stijl of sfeer. Het kan een hele zoektocht naar precies dat ene interieuritem van je dromen zijn. Soms heb je mazzel en zie je het gratis op bijvoorbeeld Marktplaats aangeboden staan. In andere gevallen ben je echt helemaal verliefd geworden op iets, maar hangt er een nogal fors prijskaartje aan. Slik! Op welke manieren kun je allemaal sparen voor dat ene unieke item dat de eyecatcher binnen je interieur gaat zijn?

Je woon- en andere vaste lasten verlagen

Zeker met de toegenomen inflatie het afgelopen jaar zal het voor veel mensen lastiger zijn om maandelijks nog een bepaald bedrag te sparen. Hoe je het toch voor elkaar kunt krijgen om voldoende geld bij elkaar te harken? Hieronder vind je diverse tips.

Doe bewust boodschappen 

Maak een lijstje, en houd je daar ook aan. Let daarnaast goed op aanbiedingen, en kies eens vaker huismerken in plaats van A-merken.

Vervoer

Ga eens vaker lopen, of pak de fiets in plaats van de auto. Als je je auto dan toch weer vol moet tanken, doe dit dan bij een goedkopere pomp.

Lening oversluiten

Heb je een creditcardschuld, sta je rood bij de bank of heb je eerder een lening afgesloten? Kijk dan eens of deze lening oversluiten je voordeel oplevert. De rentes zijn nog steeds relatief laag, dus het kan zomaar een paar procent rente schelen.

Hypotheek oversluiten

Heb je een koopwoning gekocht voor 2016, en toen gekozen voor een lange rentevastperiode? Check dan eens of je hypotheek oversluiten interessant kan zijn. Omdat de rentes zijn gestegen het afgelopen jaar, kan het zijn dan de hypotheek oversluiten haast boetevrij mogelijk is.

Verlaag je energieverbruik

Dat kan relatief goedkoop en simpel met radiatorventilatoren, een waterbesparende douchekop en energiezuinige apparatuur. En door wat korter te douchen en de verwarming wat lager te zetten. Bij ingrijpendere energiebesparende maatregelen kun je denken aan het duurzaam verwarmen van water met een warmtepomp, je woning isoleren en het laten plaatsen van zonnepanelen. Zelfs als je geld lenen moet ervoor, levert dit je nog voordeel op. Je woning wordt enerzijds meer waard, terwijl je zelf direct bespaart op je energielasten.  

Besparen op je mobiele telefoon- en internetabonnement 

Gebruik je oude telefoon langer in combinatie met een sim only-abonnement, en check  of je internetabonnement mogelijk wat gedownsized kan worden.

Extra inkomsten genereren

Wil je meer sparen, dan gaat het zoals je hierboven hebt gezien enerzijds om minder geld uitgeven. Aan de andere kant kun je ook kijken hoe je kunt zorgen voor meer inkomsten. Heb je mogelijkheden om meer te verdienen op je werk? Bijvoorbeeld door overwerk, of door meer verantwoordelijkheden te krijgen? Mocht dat niet het geval zijn, of niet (snel) genoeg het benodigde bedrag opleveren? Kijk dan eens goed in huis rond of er spullen zijn die je kunt verkopen. Mogelijk is iets dat bij jou achterin de kast of je bergruimte ligt te verstoffen, wel precies datgene waarnaar iemand anders al heel lang op zoek is!

Foto van Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *