schaduwdoeken

Schaduwdoeken voor een schaduwrijke tuin

De zomers in Nederland worden steeds zonniger en warmer. Je kunt je vast nog wel herinneren dat je in de tuin zat en snakte naar wat schaduw. Een schaduwdoek is dé perfecte oplossing voor zulk soort momenten. Op een snelle en eenvoudige manier creëer je schaduw op iedere gewenste plek. Zo kun je vanuit een beschutte plek genieten van wat de Nederlandse zomers je te bieden hebben.

Wat biedt ZONZ aan schaduwdoeken?

Iedere tuinsituatie is anders en vraagt dus ook om een andere aanpak. Bij ZONZ Sunsails verkopen we standaard schaduwdoeken in diverse afmetingen en verschillende kleuren en vormen. Passen de standaard schaduwdoeken niet in jouw situatie? Dan kijken onze maatwerkspecialisten van ZONZ graag met je mee voor een op maat gemaakt schaduwdoek. Zo creëer je schaduw naar eigen inzicht in jouw tuin of dakterras.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

Langzaamaan verdwijnen de traditionele parasols uit de tuinen. Als vervanging hiervoor kiezen steeds meer mensen voor een schaduwdoek. Dit is niet zo vreemd, want een schaduwdoek biedt veel gemak en voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen last meer van een parasolvoet die in de weg staat en kun je het doek gemakkelijk bevestigen aan een gevel of op palen. De schaduwdoeken van ZONZ hebben nog meer voordelen, die onze specialisten graag voor je op een rijtje zetten:

  • De schaduwdoeken zijn Uv-bestendig. Regelmatig de schaduw opzoeken is beter voor je gezondheid. De schaduwdoeken van ZONZ houden voor een groot deel de schadelijke UV stralen tegen. Dit maakt het een prettig middel om bijvoorbeeld de zandbak van de kinderen in de schaduw te zetten, zodat ze veilig buiten kunnen spelen. Heb je een verjaardag op het terras? Dan kun je het schaduwdoek gemakkelijk daarheen verplaatsen, om je gasten een verkoelende plek in de schaduw te bieden. 
  • Een schaduwdoek kan het hele jaar door blijven hangen. In vergelijking met een parasol en andere zonwering is een schaduwdoek goed stormbestendig. Dit komt omdat je het doek op meerdere punten bevestigd. Ook is het materiaal waarvan de doeken van ZONZ gemaakt zijn van stevige en duurzame kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat je de schaduwdoeken niet na het zomerseizoen op hoeft te ruimen.
  • De schaduwdoeken kun je als overkapping gebruiken. Bij ZONZ heb je de keuze tussen een waterdicht of een waterdoorlatend doek. Voor welk doek je kiest, hangt af van hoe je de schaduwdoeken wilt gebruiken. Een waterdicht schaduwdoek heeft als voordeel dat je gewoon buiten kunt blijven zitten met een feest of BBQ als het begint te regenen. Deze doeken bieden daarom een mooi alternatief voor een partytent. Vind je het belangrijk dat het schaduwdoek veel verkoelende wind doorlaat? Dan kun je het beste kiezen voor een waterdoorlatend schaduwdoek.
Schaduwdoeken

Welke verschillende vormen schaduwdoek zijn er?

Omdat iedere tuin en dakterras anders is, hebben we bij ZONZ Sunsails verschillende soorten schaduwdoeken. Om het gewenste schaduwdoek te creëren kun je kiezen uit verschillende vormen. Zo hebben we een driehoek schaduwdoek, een vierkant, rechthoek, ongelijkzijdige driehoek of zelfs een vijfhoek. De keuze voor de vorm hangt af van de plek waar je het doek wilt bevestigen en wat voor soort schaduw je wilt.

Buiten de keuze voor de vormen kun je ook nog kiezen uit vijf verschillende kleuren. Je kunt voor de kleuroptie kiezen die het beste past bij de uitstraling van jouw tuin. Wat ook belangrijk is om te overwegen, is de hoeveelheid licht die je door wilt laten. Een lichte kleur schaduwdoek zal namelijk meer licht doorlaten dan een donkere kleur.

Wil je meer informatie of inspiratie?

Bij ZONZ Sunsails hebben we jarenlange ervaring op het gebied van zonwering en maatwerk. Kom je er dus niet uit of wil je dat iemand met je meedenkt? Dan denken onze specialisten graag met je mee. Op onze website vind je ook meer informatie over onze schaduwdoeken en over de service van ZONZ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *