duo rolgordijn

Rolgordijnen of een gewoon gordijn

Toen ik hier kwam wonen heeft de vorige bewoner een aantal dingen achter gelaten. Zo heeft ze onder andere enkele hanglampen en de laminaat vloer achtergelaten. En in sommige ruimtes heeft ze ook de raamdecoratie laten hangen.

In de kamer van mijn zoons en in de keuken heeft ze rolgordijnen laten hangen. Voor de kamer van mijn dochter en in de huiskamer heb ik gordijnen van een vriendin overgenomen. De enige ruimte waar nog niets hangt is in mijn slaapkamer. En omdat ik echt heel erg twijfel wat ik daar wil neerhangen heb ik er voorlopig een laken opgehangen zodat ik in ieder geval niet erg veel last heb van het licht. Ik woon op 7 hoog en werd in deze tijden echt wakker van de zon in mijn gezicht. Ik heb het bed iets verplaatst en dus tijdelijk een laken opgehangen.

Gordijnen of rolgordijn?

Ik twijfel wat ik wil doen. In mijn woonkamer hangen nu grijze gordijnen met een motief. Deze zouden ook goed in mijn slaapkamer passen. Ik overweeg namelijk om houten jaloezieën in mijn woonkamer te hangen.

Op deze manier behoud ik de licht inval maar kan ik wel makkelijk het licht buitensluiten als deze nodig is. Daarbij lijkt de ruimte breder door gebruik te maken van jaloezieën.

Rolgordijn slaapkamer

Bij mijn zoons hangt een rolgordijn in de slaapkamer en als ik heel eerlijk ben vind ik dat wel heel erg handig voor een slaapkamer. In onze slaapkamer zit een grote raampartij waarbij 1 deel open kan. Als je een rolgordijn op maat maakt hoeft niet alles open als je een raampje open wilt maken. En als je kiest voor verduisteringsrolgordijnen maak je de ruimte ook nog eens lekker donker.

En tegenwoordig heb je het dubbele rolgordijn. Deze geeft je maximaal vermogen om met licht te spelen:

 

Persoonlijk zou ik deze dan niet in de slaapkamer maar wel in de huiskamer of keuken gebruiken.

Ik ga er nog even over nadenken. Heb besloten eerst deze zomer is te kijken hoe het licht binnenvalt en ook hoe ik mijn slaapkamer ga inrichten. Dat is namelijk 1 van de ruimtes die nog niet naar mijn smaak is. Als ik daar uit ben ga ik een keuze maken. Mocht jij wel al weten welke raamdecoratie je wilt of ben je op zoek naar nog meer inspiratie kijk dan eens bij Rolgordijnwinkel.nl. Zij hebben een groot assortiment een en een heleboel mooie voorbeeld foto’s.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *